Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ για νοσοκομείο Αγρινίου

Tα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της χώρας, έχουν οξυνθεί επικίνδυνα. Ο πολιτικές των μνημονίων που χρησιμοποιήθηκαν ως αντίδοτο στην εξάχρονη οικονομική κρίση που…

κατάλογος

Tα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της χώρας, έχουν οξυνθεί επικίνδυνα. Ο πολιτικές των μνημονίων που χρησιμοποιήθηκαν ως αντίδοτο στην εξάχρονη οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας, οδήγησαν στην λειτουργική κατάρρευση σχεδόν όλων των δομών της δημόσιας υγείας ( αποψίλωση σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, υποχρηματοδότηση στους προϋπολογισμούς των ιδρυμάτων με συνεχόμενες και έντονες ελλείψεις στο απαραίτητο ιατροφαρμακευτικό υλικό κ.α.).

Το  Νοσοκομείο Αγρινίου (ΓΝΑ) δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση από τον παραπάνω κανόνα. Σωρεία προβλημάτων με τη λειτουργία διαφόρων τμημάτων και κλινικών να βρίσκονται στο κόκκινο βλέπε καρδιολογική, μονάδα νεφρού, παθολογική .Τα προβλήματα αυτά ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αποτέλεσαν  θέμα ανησυχίας και προβληματισμού για την περιοχή. Ακολούθησαν ποικίλες δράσεις και κινητοποιήσεις με συμμετοχή διαφόρων  φορέων της πόλης, όπου και αναδείχθηκαν από όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στις μέρες μας μαθαίνουμε με έκπληξη, ότι το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας ζητά την πειθαρχική δίωξη του συνδικαλιστή Μερμίγκη Στέλιου μέλος του Δ.Σ. του νοσοκομείου ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζομένων, καθώς και μέλος του Δ.Σ. των εργαζομένων του νοσοκομείου, με τις εξής απίστευτες κατηγορίες:

  • Ότι έδωσε συνέντευξη στο χώρο εργασίας του για θέματα που αφορούσαν την λειτουργία του νοσοκομείου και τις ενέργειες που έκανε ο ίδιος  όπως οι δυο μηνυτήριες αναφορές στον εισαγγελέα της πόλης, καθώς και το κάλεσμα των Επιθεωρητών Υγείας προκειμένου να παρέμβουν στα τεκταινόμενα του νοσοκομείου
  • Ότι συμμετείχε σε σύσκεψη φορέων της πόλης του Αγρινίου σε μέρα που είχε εφημερία και παρότι αιτήθηκε άδειας προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάσταση του νοσοκομείου ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες για δράσεις και κινητοποιήσεις για το μέγα ζήτημα της δημόσιας υγείας

Oι κατηγορίες αυτές και οι διώξεις αγωνιστών ένα μόνο πράγμα υπηρετούν. Να φιμώσουν όλους εκείνους που δεν κάθονται σιωπηλοί απέναντι στις απάνθρωπες και κανιβαλικές πολιτικές των κυβερνήσεων αλλά και των εντολοδόχων τους, Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ.- ντόπια και ξένη ολιγαρχία. Να φοβίσουν όλους εκείνους που ορθώνουν ανάστημα στην αδικία και που βγάζουν όλα τα άπλυτα των κρατούντων στη φόρα, αυτών δηλαδή που εκμεταλλεύονται τον πόνο του κοσμάκη και το ιερό αγαθό της υγείας.  Να ποινικοποιήσουν  με διάφορους τρόπους όλους εκείνους που θέλουν να αγωνιστούν για ένα άλλο μοντέλο κοινωνικής οργάνωσης που θα έχει ως προτεραιότητα τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου. Να δημιουργήσουν ή να συντηρήσουν το γνωστό κυβερνητικό συνδικαλισμό της υποταγής και της συναλλαγής που τόσο δεινά έφερε στον κόσμο της εργασία . Τέτοια σχέδια δεν θα επιτρέψουμε να περάσουν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στο συνάδελφο συνδικαλιστή Μερμίγκη Στέλιο και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε μαζί του ώστε να δικαιωθούν οι αγώνες εκείνοι που υπερασπίζονται ένα δημόσιο σύστημα υγείας και πρόνοιας που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών.