Πύργος: Διέρρηξαν εξοχική κατοικία στη Σπιάντσα και στη συνέχεια την έκαψαν!

Η τρίτη πυρκαγιά σε εξοχική κατοικία στην περιοχή Λέτρινα της Σπιάντζας, έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τις Αρχές από το βράδυ του Σαββάτου. Και εδώ είναι πλέον βέβαιο πως πρόκειται για εμπρησμό. Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ και χάρη στην παρατηρητικότητα των περιοίκων και την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, ένα μεγάλο τμήμα του σπιτιού δεν καταστράφηκε.

Το σπίτι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μπροστά στη θάλασσα στην θέση «Λέτρινα 11» και όταν έφτασαν εκεί οι πυροσβέστες της Π.Υ. Πύργου και άνδρες της Αστυνομίας, διαπίστωσαν πως ο χώρος είχε παραβιαστεί.

Προφανώς ο δράστης του εμπρησμού, είχε εισέλθει στο σπίτι για να κλέψει και στη συνέχεια είτε για να σβήσει τα ίχνη του, είτε για λόγους εκδίκησης, έβαλε φωτιά και έφυγε.

Αστυνομικοί και πυροσβέστες βρήκαν την κεντρική πόρτα ορθάνοιχτη και στο κάσωμα της αλλά και στην πόρτα εμφανή ίχνη από χτυπήματα και σπασίματα πάνω στην ξύλινη επιφάνεια. Η φωτιά είχε ξεσπάσει στα υπνοδωμάτια όπως φάνηκε και είχε μεταπηδήσει σε τμήμα της στέγης.

Από την ώρα που έφτασαν οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να μην υπάρξει επέκταση στο σύνολο του σπιτιού και να μην καταρρεύσει η στέγη.

Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, πλέον ερευνά το συσχετισμό των τριών περιστατικών εμπρησμών στην ίδια περιοχή και αναζητά το δράστη ή τους δράστες των πράξεων αυτών.