Αναδεικνύουν μυαλά από το Αγρίνιο!

Αναδεικνύουν μυαλά από το Αγρίνιο!  

 

Για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην πόλη τεστ νοημοσύνης!

 

 

Το «Δίκτυο 100» συνεχίζοντας τις πρωτοποριακές εκδηλώσεις του στο Αγρίνιο, διοργανώνει μαζί με την Ελληνική «Μένσα», υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου, για πρώτη φορά στην πόλη, τεστ νοημοσύνης για ενήλικες και για παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω! Η Διοργάνωση θα γίνει την Κυριακή 17 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην Τράπεζα της Ελλάδος) στις 12 το μεσημέρι. Την ίδια ημέρα και στον ίδιο χώρο, το απόγευμα στις 6, έχει προγραμματιστεί σεμινάριο από την Ελληνική Μένσα που θα αφορά στην ανάπτυξη και καθοδήγηση των χαρισματικών παιδιών!

Η διοργάνωση μόνο ως θετική μπορεί να χαρακτηριστεί και να φέρει ξεχωριστά αποτελέσματα στα χαρισματικά άτομα του Αγρινίου. Οι μαθητές, οι φοιτητές και οι άνεργοι που ενδιαφέρεται να μάθουν τον δείκτη νοημοσύνης τους πρέπει να καταβάλουν 20 ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι 30 ευρώ.

Πέτρος Σαράκης
Πέτρος Σαράκης

Το σκεπτικό της εκδήλωσης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του «Δικτύου 100» Πέτρο Σαράκη, είναι «η ανάπτυξη του τόπου μας. Αν εντοπιστούν κάποια άτομα με ιδιαίτερη ικανότητα τότε θα ενταχθούν στο πρόγραμμα χαρισματικότητας της Μένσα».

Η πρωτοποριακή αυτή και άκρως ενδιαφέρουσα διοργάνωση, μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για τον καθένα που έχει τη δυνατότητα, αλλά εκτός αυτού θα δώσει την απόλυτη γνώση των εγκεφαλικών χαρισμάτων του στον καθένα, αφού μέσα από επιστημονικό τρόπο θα αποτυπωθούν οι δυνατότητές του στο χαρτί.

Χαρισματικότητα δεν είναι μόνο το υψηλό IQ, η απαραίτητα η υψηλή βαθμολογία στο τεστ!
Ομιλήτρια της ημερίδας θα είναι η επιστημονικά υπεύθυνη χαρισματικότητας της «Μένσα» Δανάη Δεληγιώργη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με κατεύθυνση Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Northeastern Illinois University στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών πάνω στην εκπαίδευση και τις κοινωνικο-συναισθηματικές ανάγκες των χαρισματικών και ταλαντούχων παιδιών. Από το 2012 έως και σήμερα είναι η συντάκτρια του Conceptual Foundation, του ενημερωτικού δελτίου (newsletter) της Αμερικάνικης Εθνικής Ένωσης για τα Χαρισματικά Παιδιά (National Association for the Gifted Children – NAGC). Το 2013 έλαβε την εκπαίδευσή της και πιστοποίηση ως σύμβουλος/συντονίστρια ομάδων γονέων χαρισματικών και ταλαντούχων ατόμων κατά τη διάρκεια του 16ου Ετήσιου Συνεδρίου πάνω στην εκπαίδευση χαρισματικών και ταλαντούχων ατόμων (New England) του οργανισμού SENG (Social and Emotional Needs of the Gifted). Από το 2015 ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Ελληνική MENSA. Ανέλαβε τη δημιουργία και λειτουργία του προγράμματος Κοινωνικής και Συναισθηματικής Εκπαίδευσης (Social and Emotional Learning – SEL). Ως ψυχοπαιδαγωγός κοινωνικής και συναισθηματικής ανάπτυξης δουλεύει σε συνεργασία με το υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό, με σκοπό οι χαρισματικοί μαθητές με ασύγχρονη ανάπτυξη να αποκτήσουν θετικές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, αυτενέργεια κι έτσι να αριστεύσουν και να πετύχουν.

Οι ενδιαφερόμενοι για το τεστ νοημοσύνης μπορούν να κάνουν κρατήσεις επικοινωνώντας  με τον κ. Σαράκη στο τηλ. 26410 – 46866.

Κων/νος Χονδρός