Σε ρυθμούς κινητοποιήσεων και οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας

Σε ρυθμούς κινητοποιήσεων και οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας

 

Στις 18 του μήνα ετοιμάζουν αγροτικό συλλαλητήριο στην περιοχή της Ερμίτσας

 

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Αιτ/νιας, μετά την συνέλευση της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων που πραγματοποιήθηκε προ ημερών. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτ/νιας Σπύρο Κοτοπούλη οι αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής, είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν στην μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση που προετοιμάζεται. Σε τοπικό επίπεδο, έχει αποφασιστεί να προχωρήσουν σε συλλαλητήριο στις 18 του μήνα στην Εθνική Οδό, στο τμήμα Αγρινίου – Μεσολογγίου, στην ευρύτερη περιοχή της Ερμίτσας! Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου έχει αποφασίσει την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου να διοργανώσει συλλαλητήριο στο οποίο θα συμμετάσχουν δυναμικά και οι αγρότες.

«Υλοποιούμε τις αποφάσεις που έχουμε λάβει σαν συνδικαλιστικό όργανο και επιτροπή μπλόκων. Το δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη θα είναι δεκαήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων και κλιμάκωσης του αγώνα. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ μας κήρυξε τον πόλεμο και θα απαντήσουμε δυναμικά. Βάζουμε μπλόκο σε παλιά και νέα μέτρα της κυβέρνησης και της Ε.Ε και για αυτό καλούμε όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο στις 18 του μήνα» τόνισε στη «Σ» ο κ. Κοτοπούλης.

Οι λόγοι που οι αγρότες ετοιμάζουν κινητοποιήσεις, τόσο σε πανελλαδικό, όσο και σε τοπικό, είναι κατά πρώτον το ασφαλιστικό, μέσω του οποίου τριπλασιάζονται οι εισφορές για τους αγρότες, κατά δεύτερον το φορολογικό, η ψήφιση του οποίου αυτομάτως σημαίνει διπλασιασμό της φορολογίας και η νέα ΚΑΠ, η οποία πετσοκόβει τις ενισχύσεις, ενώ παράλληλα θέτει περιορισμούς στην παραγωγή. Επίσης, για τον αγροτικό κόσμο αποτελούν θηλιά στο λαιμό, θέματα όπως το μεγάλο κόστος παραγωγής, τα απανωτά χαράτσια και η χαμηλή τιμή στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα.

Στους νομούς της υπόλοιπης Δυτικής Ελλάδας, σε Αχαΐα και την Ηλεία, ήδη οι κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει. Μάλιστα χθες το απόγευμα, οι αγρότες και το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας πραγματοποίησαν κινητοποίηση, ενώ εξέδωσαν και ψήφισμα στο οποίο καταγράφονται τα αιτήματά τους.

Κων/νος Χονδρός