Συνελήφθη ο πλέον καταζητούμενος βαρόνος ναρκωτικών “Ελ Τσάπο”

O πλέον καταζητούμενος βαρόνος ναρκωτικών στο Μεξικό Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν συνελήφθη από άνδρες της αστυνομίας, ενώ προσπαθούσε να το σκάσει με ένα αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής των αρχών.

Μπορεί αρχικά να κατάφερε να διαφύγει, καθώς απέδρασε από αγωγό ομβρίων υδάτων, τελικά όμως ο Γκουσμάν θα μεταφερθεί στην φυλακή υψίστης ασφαλείας Αλτιπλάνο, από όπου είχε αποδράσει με θεαματικό τρόπο τον Ιούλιο.

«Ο Γκουσμάν θα επιστρέψει στο Αλτιπλάνο» δήλωσε η εισαγγελέας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου του Μεξικού, προτού ο Γκουσμάν επιβιβαστεί σε ένα ελικόπτερο του στρατού, ενώπιον των καμερών.

Ο 58χρονος βαρόνος είχε αποδράσει την 11η Ιουλίου από αυτήν την φυλακή που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 90 χιλιομέτρων από την πόλη του Μεξικού, χάρη σε μια υπόγεια στοά μήκος 1,5 χιλιομέτρου.

Ο πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο, ο οποίος ανακοίνωσε την σύλληψη του κακοποιού νωρίτερα, περιέγραψε ότι η επιχείρηση που πραγματοποίησαν οι αρχές ήταν αποτέλεσμα προσπαθειών «που διήρκησαν ημέρες και μήνες» και ότι η σύλληψη του καταζητούμενου αποτελεί λόγο «υπερηφάνειας» για όλους τους πολίτες του Μεξικού.

Ο βαρόνος των ναρκωτικών συνελήφθη «σε ένα ξενοδοχείο» κοντά στο Λος Μότσις, στην πολιτεία Σιναλόα (βορειοδυτικά), τη γενέτειρά του, επιβεβαίωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας, Μάριο Λόπες Βάλντες.
Ant1new.gr