Ξεκινούν οι εκπτώσεις την Δευτέρα, μετά το… μίνι «ζέσταμα» των εορτών

Ξεκινούν οι εκπτώσεις την Δευτέρα, μετά το… μίνι «ζέσταμα» των εορτών

 

Ως «Μάννα εξ’ Ουρανού» περιμένουν τις εκπτώσεις οι Αγρινιώτες επαγγελματίες, μετά την περσινή καταστροφική χρονιά

 

Έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων την προσεχή Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου και στην τοπική αγορά αναμένονται ευκαιρίες για αγορές, μετά και το… μίνι «ζέσταμα» των πολιτών κατά την διάρκεια των εορτών.

Οι Αγρινιώτες έμποροι, πήραν μια ασπιρίνη… ανάτασης του τζίρου τους, αφού πολλοί από αυτούς τον τελευταίο καιρό υπέφεραν λόγω της οικονομικής κρίσης, της φορολογίας και της χαμηλότατης αγοραστικής κίνησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι έμποροι της περιοχής νιώθουν ακόμα και την απειλή της έξωσης, ενώ κάποιοι δεν έκαναν καθημερινά ούτε σεφτέ! Ωστόσο, ήδη στην αγορά του Αγρινίου, έχουν ξεκινήσει από τώρα οι προσφορές, με τους καταστηματάρχες να δηλώνουν πως θα προβούν σε γενναίες μειώσεις στις τιμές, κατά τη διάρκεια των φετινών Χειμερινών εκπτώσεων.

Οι χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, ενώ οι καλοκαιρινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου.

Οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι είναι από την Τρίτη 3 Μαΐου έως την Τετάρτη 10 Μαΐου και από την Τρίτη 1η Νοεμβρίου έως την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.

Τέλος, βάσει του άρθρου 16 του ν. 4177/13, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων το έτος 2016 επιτρέπεται προαιρετικά τις ακόλουθες Κυριακές:

17 Ιανουαρίου

24 Απριλίου

8 Μαϊου

17 Ιουλίου

6 Νοεμβρίου

11 Δεκεμβρίου

18 Δεκεμβρίου

Ωστόσο στο Αγρίνιο μέχρι και σήμερα ο εμπορικός σύλλογος της πόλης, ουδέποτε έχει λάβει απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, παρόλο που αρκετοί επαγγελματίες λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους, ευελπιστώντας σε αύξηση του τζίρου τους. αυτό που απομένει να δούμε, είναι αν φέτος ο εμπορικός σύλλογος Αγρινίου, αναθεωρήσει την στάση του. Οψόμεθα

Νίκος Αγγελόπουλος