Απειλή για βόμβα στο κέντρο του Λίβερπουλ

Αποκλεισμένο παραμένει εδώ και δύο ώρες το κέντρο του Λίβερπουλ στην Αγγλία, λόγω απειλής για βόμβα. Τα κτήρια σε κεντρικό δρόμο της πόλης έχουν εκκενωθεί.…

50da29c033af218ae485452e73b611d5

Αποκλεισμένο παραμένει εδώ και δύο ώρες το κέντρο του Λίβερπουλ στην Αγγλία, λόγω απειλής για βόμβα.

Τα κτήρια σε κεντρικό δρόμο της πόλης έχουν εκκενωθεί.

«Επιβεβαιώνουμε ότι η περιοχή μεταξύ των οδών Τίθερμαν και Ολντ Χολ έχει αποκλειστεί, μετά από συναγερμό για φωτιά που σήμανε στις 10:30 το πρωί, τοπική ώρα» δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, στις 10:30 σήμερα το πρωί (τοπική ώρα), οι εργαζόμενοι μιας εταιρίας σε κτήριο της περιοχής σήμαναν συναγερμό για φωτιά, καθώς θεώρησαν ύποπτες τις κινήσεις ενός άντρα που κρατούσε στα χέρια του «ύποπτο πακέτο». Οι εργαζόμενοι άμεσα εγκατέλειψαν τα γραφεία τους, ενώ ο άντρας παραμένει μέσα, έως και αυτή την ώρα. Ο ύποπτος περιγράφεται ως λευκός, μέσης ηλικίας.

«Διαπραγματευτές της αστυνομίας επιχειρούν να αποκτήσουν επαφή μαζί του, προκειμένου να διελευκάνουν την κατάσταση» αναφέρει χαρακτηριστικά η δήλωση της αστυνομίας.

Δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός, ενώ η αστυνομία για προληπτικούς λόγους έχει αποκλείσει την περιοχή.

Η νομική εταιρία MSB Solicitors, τα κεντρικά γραφεία της οποίας βρίσκονται στην αποκλεισμένη περιοχή εξέδωσε ανακοίνωση για τους πελάτες της: «Ζητούμε συγγνώμη από όλους, αλλά λόγω απειλής για βόμβα στον πέμπτο όροφο του κτηρίου μας, η αστυνομία μας ζήτησε να εκκενωθεί»

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Σκότλαντ Γιαρντ.

Φωτογραφία από την αποκλεισμένη περιοχή

Μάλιστα ένας κάτοικος της υπό αποκλεισμό περιοχής έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter, μια ώρα περίπου μετά την πρώτη ειδοποίηση: «Η παρουσία της αστυνομίας είναι πιο ισχυρή τώρα»:

Πηγή: Πρώτο Θέμα