Γιορτινά τραπέζια αγάπης και αλληλεγγύης

Κινήσεις ανθρωπιάς από δεκάδες Αγρινιώτες

Περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά ανώνυμοι πολίτες του Αγρινίου και φορείς προσέφεραν εμπράκτως την στήριξή τους στα συσσίτια του Αγίου Δημητρίου

Η Αλληλεγγύη των

Αγρινιωτών ποτέ δεν έπαψε να υπάρχει και μάλιστα τις γιορτινές ημέρες εκφράστηκε στο μέγιστο βαθμό. Πολλοί ήταν οι συμπολίτες μας, που απλώνοντας χέρι βοηθείας στους συνανθρώπους που είναι ενταγμένοι στα συσσίτια του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, προσφέροντάς τους ένα «πλουσιοπάροχο» γιορτινό τραπέζι, τόσο τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά όσο και τα Θεοφάνεια.

Σύμφωνα με τον εφημέριο του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου και πρωτεργάτη των συσσιτίων και του Κοινωνικού Φροντιστηρίου π. Κωνσταντίνο Καντάνη, φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, οι Αγρινιώτες προσέφεραν πληθώρα προϊόντων. Μεταξύ άλλων γλυκά, μέλι, λαχανικά, μπριζόλες, λάδι, κρασί, πορτοκάλια, Χριστόψωμα και Βασιλόπιτες. Αποδέκτες ήταν 240 συνολικά άτομα, από τα 297 που είναι εγγεγραμμένα στα συσσίτια του Αγίου Δημητρίου, δεδομένου πως τα υπόλοιπα γιόρτασαν μαζί με συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα.

Παραμονές των Χριστουγέννων, συνολικά 210 οικογένειες έλαβαν τα γεμάτα με τρόφιμα καρότσια που προσέφερε στα συσσίτια του Αγίου Δημητρίου η Alfa Bank, μέσω των Διευθυντών των τραπεζών του Αγρινίου και του Περιφερειακού Διευθυντή της Τράπεζας.

Οι 125 οικογένειες

προέρχονταν από τα συσσίτια και οι υπόλοιπες 85 ήταν με εισόδημά κάτω και των 1000 ευρώ, έχοντας μάλιστα τα παιδιά τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της εκκλησίας.

Όπως επισήμανε ο π. Καντάνης «περίπου 20 οικογένειες, μονογονεϊκές, τρίτεκνες και τετραμελείς, έχουν ζητήσει να επιστρέψουν στα συσσίτια του Αγίου Δημητρίου, αφού έληξε η πεντάμηνη εργασία τους, χάριν της οποίας είχαν αποχωρήσει». Μεγάλο δώρο αποτέλεσε για τον π. Καντάνη και τους καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου το γεγονός, ότι αρκετοί γονείς από τα 20 παιδιά που παρακολουθούν τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και φιλοξενούνται σε συγγενικά σπίτια, αφού οι γονείς τους για λόγους εργασίας ζουν στο εξωτερικό, τηλεφώνησαν για να ευχαριστήσουν και να ανταλλάξουν ευχές.

«Θέλω μέσα από την

καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους όσου βοήθησαν, ώστε πολλοί συνάνθρωποί μας να γευτούν το γιορτινό τραπέζι τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια. Ευχαριστώ πολύ τους στρατιώτες της Αεροπορίας του Αγρινίου, σχολεία της περιοχής, φούρνους, επιχειρήσεις, παραγωγούς φρούτων και λαχανικών καθώς και πολλούς απλούς πολίτες, που κράτησαν την ανωνυμία τους και έδειξαν έμπρακτα την αγάπη και την αλληλεγγύη τους στους οικονομικά αδύναμους. Ευχαριστώ τους εθελοντές που τις γιορτινές μέρες συνέχισαν την προσπάθειά τους, αλλά και τους ανθρώπους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, που θα διοργανώσουν το ερχόμενο Σάββατο στις 6 το απόγευμα φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ, όπου μέρος των εσόδων θα διατεθούν στα συσσίτια του Αγίου Δημητρίου».

xondros1