ΝΔ – Αιτωλοακαρνανία: Σιωπή… από τα στελέχη που ψήφισαν Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη

Γιατί αποφεύγουν επισήμως δημόσια στήριξη σε έναν από τους δύο διεκδικητές;

ΝΔ – Αιτωλοακαρνανία: Σιωπή… από τα στελέχη που ψήφισαν Τζιτζικώστα ή Γεωργιάδη

Κ. Σύρρος: «Είμαι κοντά στην απόφαση – Δεν υπάρχει λόγος δημοσιοποίησής της»

 

 

Στην τελική ευθεία, πριν από τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία και στην Αιτωλοακαρνανία τα στελέχη και οι ψηφοφόροι που επέλεξαν τους Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη, δεν «ανοίγουν τα χαρτιά τους».

Η «Σ» συνομίλησε με τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Κώστα Σύρρο, που εξαρχής είχε ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Απόστολου Τζιτζικώστα και εισέπραξε τρανταχτή άρνηση στο ερώτημα που αφορά στην επιλογή της τελικής του ψήφου. Αν και όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι πολύ κοντά στην οριστική του επιλογή, ωστόσο δεν υπάρχει πλέον κανένας απολύτως λόγος να δημοσιοποιήσει την απόφασή του.

Είναι γεγονός πάντως οτι η εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής, είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη του πρώτου γύρου. Και αυτό γιατί η επιλογή ανάμεσα στους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη, θα κρίνει το μέλλον της παράταξης για τα επόμενα χρόνια, αλλά και το μέλλον πολλών στελεχών που προσβλέπουν στην συνέχεια, όποιος και αν είναι ο νικητής.

Έτσι η συντριπτική τους πλειοψηφία, αποφεύγει επιμελώς να αποκαλύψει την πρόθεση στήριξης σε έναν από τους δύο υποψηφίους, κρίνοντας ότι με την συγκεκριμένη στάση, συμβάλλουν εκτός των άλλων και στην ενότητα της Νέας Δημοκρατίας.

Στην αντίπερα όχθη, σταθερά στις απόψεις τους εξακολουθούν τα παραμένουν τα στελέχη της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία, που από τον πρώτο γύρο των εκλογών υποστήριξαν τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και στην ουσία είναι οι μοναδικοί που με δηλώσεις και αναρτήσεις τους στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης μπαίνουν στην διαδικασία της αντιπαράθεσης.

Την ίδια στάση αναμένεται να τηρήσουν μέχρι τέλους οι περισσότεροι από τους Νεοδημοκράτες που θα προσέλθουν στην κάλπη, με ελάχιστες εξαιρέσεις που δεν δημιουργούν κλίμα υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου.

Σε επίπεδο ψηφοφόρων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αθροίζει την ψήφο των υποστηρικτών Τζιτζικώστα στο αίτημα ανανέωσης που διατυπώνει, ενώ αντιθέτως η πλευρά του κ. Μεϊμαράκη εκτιμά ότι συνυπάρχουν ψηφοφόροι διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων θα τον στηρίξει την Κυριακή.

Από την πρώτη στιγμή πάντως, ο Άδωνις Γεωργιάδης δημοσιοποίησε την στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι και οι ψηφοφόροι του, θα πράξουν το ίδιο.

Νίκος Αγγελόπουλος