Μεσολόγγι: Τα παλικάρια έφυγαν, τα ερωτήματα παραμένουν!

Τι δήλωσε στον «Δυτικά FM 92,8» η Ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα

Μεσολόγγι: Τα παλικάρια έφυγαν, τα ερωτήματα παραμένουν!

Ο Γρατσάνης φέρεται να προσπάθησε να βγει από το μοιραίο Ι.Χ αλλά δεν τα κατάφερε –  Ράγισαν οι πέτρες στις κηδείες των δυο άτυχων νέων

 

Η κατάληξη του θρίλερ με την εξαφάνιση των δύο ανδρών στην Κατοχή Μεσολογγίου, αποδείχθηκε τραγική, καθώς τελικά οι δύο φίλοι βρέθηκαν νεκροί. Η ίδια η ιστορία τους όμως και η ακριβής εξέλιξή της, παραμένει αδιευκρίνιστη και «ανεξιχνίαστη», γεμάτη από αναπάντητα ερωτήματα:

Πώς το μαύρο Corolla βρέθηκε αναποδογυρισμένο μέσα στο νερό του αυλακιού; Ποιος ήταν ο προορισμός των δύο φίλων, του 35χρονου Βασίλη Γρατσάνη και του 40χρονου Γιάννη Κορδώση τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς; Γιατί δεν οδηγούσε ο Γρατσάνης, όπως θα ήταν το φυσιολογικό, εφόσον αυτός ήταν ο ιδιοκτήτης του ΙΧ, αλλά ο φίλος του; Γιατί συνέβη η εκτροπή του αυτοκινήτου από την κανονική του πορεία και μάλιστα σε ένα σημείο όπου δεν υπάρχουν φυσικά εμπόδια και η χάραξη είναι σχεδόν ευθεία; Γιατί, ενώ η κοίτη του αυλακιού είναι τρόπον τινά παράλληλη με αυτή της ασφάλτου και εκτείνεται σε απόσταση λίγων μέτρων από το οδόστρωμα, το τουμπαρισμένο Corolla ήταν αθέατο επί τρία ολόκληρα 24ωρα; Τι συμπέρασμα μπορεί να εξαχθεί από την κατάσταση του αυτοκινήτου, καθώς το εμπρός του μέρος μοιάζει ανέπαφο και μόνο η συμπίεση και η θραύση του παρμπρίζ μαρτυρούν την ανατροπή, ενώ αντιθέτως το πίσω μέρος, δείχνει άσχημα χτυπημένο στα πλάγια; Υπήρξε, άραγε, μια απόπειρα της τελευταίας στιγμής να ανακτηθεί η πορεία του, με απότομη στροφή του τιμονιού, σε πιθανό ελιγμό πανικού από τον οδηγό, προσέκρουσε με το πίσω μέρος στα πλαϊνά τοιχώματα του αυλακιού και κατόπιν ανετράπη;

Ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα
Ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα

Σύμφωνα πάντως με δηλώσεις του περιφερειακού διευθυντή Πυροσβεστικής, το παράθυρο του Κορδώση που ήταν και ο οδηγός βρέθηκε ανοιχτό και από εκεί μπήκε το νερό στο όχημα.
Αιτία θανάτου των δύο ανδρών ήταν ο «πνιγμός εντός του ύδατος» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και στην εκπομπή «10 με… ΤΟΝΟ» η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, η οποία απέκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. «Οι σοροί των δύο ανδρών δεν φέρουν κακώσεις, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά. Δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος βίας, ενώ ο θάνατός τους, επήλθε τρεις μέρες πριν την διενέργεια των δύο νεκροτομών. Το ξημέρωμα της Πρωτοχρονιάς δηλαδή». Η κ. Τσιόλα πάντως δεν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο, ο συνοδηγός να προσπάθησε να απεγκλωβιστεί από το όχημα, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκάθαρες ενδείξεις.

Παρά τις υπόνοιες για μέθη, οι οποίες δημιουργούνται αναπόφευκτα δεδομένων των ειδικών συνθηκών και της γενικευμένης εορταστικής ευφορίας τη νύχτα πριν από την Πρωτοχρονιά, η ιατροδικαστής δεν προέβη σε καμία αναφορά για ανίχνευση αλκοόλ στον οργανισμό των δύο νεκρών.

Χθες το μεσημέρι γράφτηκε η τελευταία πράξη του δράματος, με τις κηδείες των άτυχων νέων στους τόπους καταγωγής τους. Στην Πεντάλοφο Μεσολογγίου και στα Πηγάδια Παλαιομάνινας. Τραγικές φιγούρες οι γονείς των δύο παλικαριών, που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι δεν θα ξαναδούν τους αγαπημένους τους γιούς.

Νίκος Αγγελόπουλος