Πάτρα. «Σκιά» των διακινητών κοκαΐνης οι αστυνομικοί

Από τον Νοέμβριο αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών παρακολουθούσαν και κατέγραφαν τις κινήσεις των τριών Αλβανών και του Ελληνα συνεργού τους, οι οποίοι συνελήφθησαν την 23η…

d7acb56d024478ec2833be5e21993efd_L
Από τον Νοέμβριο αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών παρακολουθούσαν και κατέγραφαν τις κινήσεις των τριών Αλβανών και του Ελληνα συνεργού τους, οι οποίοι συνελήφθησαν την 23η Δεκεμβρίου για εισαγωγή στην Ελλάδα 9 κιλών κοκαΐνης. Αυτό προκύπτει από τα δικαστικά έγγραφα της υπόθεσης, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Κ».
Ως εγκέφαλος της ομάδας των διακινητών περιγράφεται από την ΕΛ.ΑΣ. ο 39χρονος Αλβανός με το ψευδώνυμο «Reli», ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνιμα στην Καλλιθέα. Κατηγορείται ότι οργάνωσε και συντόνισε την εισαγωγή της κοκαΐνης από την Ολλανδία με φορτηγό διεθνών μεταφορών. Συγκεκριμένα, φέρεται να έδωσε εντολή σε 23χρονο ομοεθνή του, γνωστό με το ψευδώνυμο «Εndri», να ταξιδέψει στην Ολλανδία προκειμένου να παραλάβει την κοκαΐνη από άγνωστους συνεργούς του και να την παραδώσει στον Ελληνα οδηγό, ώστε αυτός με τη σειρά του να τη μεταφέρει οδικώς στην Ελλάδα. Η παράδοση - παραλαβή του παράνομου φορτίου έγινε σε τοποθεσία «πλησίον των συνόρων Βελγίου - Ολλανδίας». Στο σπίτι του Εndri στην Ηλιούπολη αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών βρήκαν απόκομμα αεροπορικού εισιτηρίου που επιβεβαιώνει ότι ο 23χρονος επέστρεψε αεροπορικώς στις 18 Δεκεμβρίου από το Αμστερνταμ στην Αθήνα με πτήση της εταιρείας Transavia.


Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 45χρονος Ελληνας οδηγός της νταλίκας έφτασε στο λιμάνι της Πάτρας στις 10 το βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου, με πλοίο που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο και είχε αποπλεύσει από την Ανκόνα. Τα ναρκωτικά βρήκαν κρυμμένα στην καμπίνα του φορτηγού άνδρες του Λιμενικού με τη βοήθεια συσκευής x-ray. Ο 45χρονος συνελήφθη στο σημείο, ενώ αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών πραγματοποίησαν εφόδους στα σπίτια των υπόλοιπων μελών της σπείρας σε Καλλιθέα, Ηλιούπολη και Παγκράτι. Βρήκαν δύο περίστροφα, σφαίρες, χρήματα, κινητά τηλέφωνα και 23 γραμμάρια χασίς.
Στο μεταξύ, ως μέλος της σπείρας κατηγορείται και ο 28χρονος αδελφός του «αρχηγού», γνωστός με το προσωνύμιο «Eric». Από την παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου προέκυψε ότι σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις «έσπρωξε» σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης (30 και 50 γραμμάρια αντίστοιχα) σε άγνωστα άτομα στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Μία από τις συναλλαγές έγινε κοντά στα Village του Παγκρατίου.
Και οι τέσσερις συλληφθέντες κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις χθεσινές απολογίες τους στον ανακριτή. Σε γραπτή δήλωσή τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των τεσσάρων κατηγορουμένων, κ. Μ. Δημητρακόπουλος, Χ. Λυκούδης και Σ. Κεχαγιόγλου, χαρακτήρισαν την προφυλάκιση των συλληφθέντων «απολύτως προβλέψιμη» και «αναμενόμενη», και προσέθεσαν ότι «ο εμπλουτισμός της δικογραφίας με στοιχεία που θα προκύψουν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για τη διαφορετική ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων».

Πηγή: kathimerini.gr