Αγρίνιο: «Βροχή» τα πρόστιμα για σταθμεύσεις και διπλοπαρκαρίσματα

Τρέχει και δεν φτάνει η Τροχαία – Η Δημοτική Αστυνομία ακόμα να έρθει…

Αγρίνιο: «Βροχή» τα πρόστιμα για σταθμεύσεις και διπλοπαρκαρίσματα

Οι οδηγοί συνεχίζουν απτόητοι… να παρκάρουν τα οχήματά τους όπου θέλουν!

 

 

 

IMG_20151229_123017Τρέχει και δεν φτάνει η τροχαία Αγρινίου τις τελευταίες μέρες βεβαιώνοντας δεκάδες παραβάσεις για παράνομες σταθμεύσεις, για σταθμεύσεις μπροστά σε ιδιωτικά παρκινγκ και για διπλοπαρκαρίσματα! Τα περιστατικά που καταγράφονται καθημερινά είναι αμέτρητα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η τροχαία βεβαιώνει πρόστιμα από νωρίς το πρωί, πολύ πριν τις ώρες αιχμής. Κατά τις ώρες αυτές δημιουργείται έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, το οποίο παρακωλύει την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

IMG_20151229_121830Σε πολλές περιπτώσεις, η Τροχαία «σηκώνει τα χέρια ψηλά», αφού η αδιαφορία ενός και μόνο οδηγού μπορεί να δημιουργήσει κυκλοφοριακό «έμφραγμα», ενώ αναγκάζεται να διακόπτει την κυκλοφορία σε κεντρικές αρτηρίες, αφού η παράνομη στάθμευση ενός αυτοκινήτου «μπλοκάρει», την κανονική ροή των οχημάτων.

Το κωμικοτραγικό, που επαληθεύει όμως την ανύπαρκτη οδική παιδεία των Ελλήνων, είναι πως τέτοια περιστατικά δεν συμβαίνουν μόνο στο κέντρο του Αγρινίου, αλλά σε όλο το φάσμα την πόλης.

Βέβαια, δεν σημαίνει πως ένας επισκέπτης-οδηγός στην πόλη είναι τόσο πολύ απρόσεκτος ώστε να παρκάρει το αυτοκίνητό του όπου βρει, αφού γνωρίζει καλά πως η απροσεξία του, θα του κοστίσει ακριβά. Συνήθως, το μεγαλύτερο ποσοστό των επισκεπτών-οδηγών τις ημέρες αυτές εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματα υλικών ζημιών, τα περισσότερα εκ των οποίων πολλές φορές δεν είναι άξια καταγραφής.

IMG_20151229_122851Ωστόσο, ελάχιστοι είναι αυτοί που χρησιμοποιούν ποδήλατο ή μηχανάκι για τις μετακινήσεις τους στο κέντρο της πόλης και δυστυχώς λιγότεροι αυτοί που χρησιμοποιούν την Αστική Συγκοινωνία!

Για το λόγο αυτό φαίνεται ξεκάθαρα, πόσο αναγκαία είναι η επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας και της ελεγχόμενης στάθμευσης, την ώρα που ήδη έχει επανέλθει σε άλλες επαρχιακές πόλεις, όχι όμως στο Αγρίνιο. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του Δήμου Αγρινίου, το θέμα έχει σκαλώσει στη γραφειοκρατία… αν και προ μηνών υπήρχαν ανακοινώσεις καταγεγραμμένες από την «Σ» που ήθελαν την ελεγχόμενη στάθμευση να επανέρχεται τέλη Οκτώβρη, με αρχές Νοέμβρη. Καλό 2016 λοιπόν….

xondros1