Στο στόχαστρο βάνδαλων το νέο κτίριο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου!

Στο στόχαστρο βάνδαλων το νέο κτίριο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου!

Προειδοποίηση… προς πάσα κατεύθυνση απευθύνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αγρινίου – Θέρμου Σπύρος Αδάμης

 

 

P1100654Βάνδαλοι προκάλεσαν δολιοφθορές στο καινούριο κτίριο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, στην περιοχή του Παλαιού Αγίου Χριστοφόρου, το οποίο ακόμη δεν έχει παραδοθεί στους μαθητές! Χθες το πρωί, ο Διευθυντής του Σχολείου Κων/νος Βέμης επισκέφτηκε το νέο κτίριο για να πραγματοποιήσει τον καθιερωμένο έλεγχο, αλλά και να επιτηρήσει την πορεία των εργασιών από τα συνεργεία και αντίκρισε στο προαύλιο του σχολείου τις πέτρες με τις οποίες οι βάνδαλοι προκάλεσαν δολιοφθορές, στα διπλά τζάμια και στον τοίχο του σχολείου! Αμέσως ενημέρωσε τον Προϊστάμενο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αγρινίου Σπύρο Αδάμη, ο οποίος με την σειρά του, ενημέρωσε την αστυνομία που κατέγραψε το γεγονός και πρόκειται να συμπεριλάβει το καινούριο κτίριο στο σχέδιο φύλαξης που διαθέτει.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αγρινίου – Θέρμου και Προϊστάμενος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αγρινίου Σπύρος Αδάμης, τόνισε πως «θεωρούμε σαν Δημοτική Αρχή και σαν Σύλλογος Δασκάλων, απαράδεκτο το γεγονός ένα καινούριο σχολικό κτίριο για το οποίο έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια, να γίνεται αντικείμενο βανδαλισμού, προφανώς από νέους ανθρώπους. Τους δύσκολους καιρούς που περνάμε πρέπει με σύνεση και προβληματισμό να αντιμετωπίζουμε κάποια φαινόμενα, όμως απέναντι σε ανθρώπους που δείχνουν βανδαλιστικές τάσεις θα είμαστε αυστηροί και θα κινηθούμε στο όριο που μας δίνει ο νόμος, ώστε να καταλογιστούν ευθύνες για τις ζημιές. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τις πράξεις αυτές και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές. Για τον λόγο αυτό καλούμε και τους περίοικους να περιφρουρήσουν το σχολείο των παιδιών τους και την περιουσία του Ελληνικού λαού. Προειδοποιούμε τους ανθρώπους που διέπραξαν τους βανδαλισμούς».

P1100675Το κτίριο έχει παραδοθεί από τον εργολάβο, αλλά για να παραδοθεί στους μαθητές εκκρεμεί ακόμη η σύνδεση του ρεύματος, των τηλεφώνων, ο έλεγχος των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συστημάτων καθώς και η ολοκλήρωση της κατασκευής του πεζόδρομου της Νοτίου εισόδου του συγκροτήματος. Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν, είναι πως αμέσως μετά τις γιορτές θα ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς του σχολείου από το πεπαλαιωμένο κτίριο που στεγάζεται, στο σύγχρονο!

xondros1