Οι άστεγοι με εντολή Δημάρχου στο ΚΑΠΗ Αγίου Δημητρίου Αγρινίου

Μετά την αποκάλυψη της «Σ» στις 29 Δεκεμβρίου

Με εντολή Παπαναστασίου, στο ΚΑΠΗ Αγίου Δημητρίου οι άστεγοι του Αγρινίου  

Στο τελικό στάδιο για εξεύρεση μόνιμης λύσης η Δημοτική Αρχή

 

 

 

Πλήρης επιβεβαίωση του χθεσινού ρεπορτάζ της εφημερίδας «Συνείδηση» στο οποίο εκτός των άλλων γραφόταν, ότι η Δημοτική Αρχή Αγρινίου εξετάζει να δώσει προσωρινή – σε πρώτη φάση – λύση στο ζήτημα της στέγασης των αστέγων της περιοχής.

Eτσι λοιπόν κατόπιν σχετικής εντολής του Δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου στις αρμόδιες Υπηρεσίες, από χθες το πρωί, το ΚΑΠΗ στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, θα φιλοξενεί τους άστεγους της πόλης, καθ’ όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου και ενόψει βέβαια του κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τις αμέσως επόμενες ώρες την περιοχή. Τρία άτομα, τα οποία τις προηγούμενες ημέρες εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν από την αρμόδια Αντιδημαρχία θα βρουν στέγη στο ΚΑΠΗ, μέχρι βέβαια να βρεθεί οριστική λύση στο θέμα.

Παράλληλα όπως από χθες έγραψε η «Σ» προσεχώς θα ανοίξει συζήτηση στην Δημοτική Αρχή για την μόνιμη διευθέτηση του συγκεκριμένου ζητήματος και ήδη στο τραπέζι του διαλόγου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αγρινίου, έχουν πέσει διάφορες προτάσεις, οι οποίες καταγράφονται και αξιολογούνται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και τις αμέσως επόμενες ημέρες, η Δημοτική Αρχή θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τα οριστικά της πλάνα για το θέμα, ανακουφίζοντας με τον τρόπο αυτό μία και καλή συμπολίτες μας οι οποίοι κοιμούνται στο δρόμο, με αποκορύφωμα την περίπτωση του 50χρονου Παναγιώτη από το Ξηρόμερο, ο οποίος μένει σε περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας, εδώ και 10 ολόκληρα χρόνια. Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ της «Σ» κινητοποίησε τους τοπικούς αρμόδιους αυτοδιοικητικούς φορείς, οι οποίοι βρίσκονται στο τελικό στάδιο εξεύρεσης μόνιμης λύσης.

aggelopoulos