Συνεχίζονται τα… «χτυποκάρδια» στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου

Δήμαρχος Αγρινίου: «Το νοσοκομείο βουλιάζει και οι Βουλευτές σφυρίζουν αδιάφορα» Οι φόβοι και οι ανησυχίες των τοπικών φορέων στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, για…

Nosokomeio-diadromos-giatros copy

Δήμαρχος Αγρινίου: «Το νοσοκομείο βουλιάζει και οι Βουλευτές σφυρίζουν αδιάφορα»

Οι φόβοι και οι

ανησυχίες των τοπικών φορέων στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, για την πολύπαθη λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου επιβεβαιώθηκαν. Έτσι λοιπόν. Ανήμερα των Χριστουγέννων η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου της πόλης δεν εφημέρευε και ευτυχώς θα μπορούσε να πει κάποιος, δεν σημειώθηκε κάποιο σοβαρό περιστατικό. Την ίδια μέρα εφημέρευε η καρδιολογική του Μεσολογγίου και τα περιστατικά που έχριζαν φροντίδας από την συγκεκριμένη κλινική, εξυπηρετήθηκαν από το νοσηλευτικό ίδρυμα του Μεσολογγίου. Και βέβαια ευλόγως θα σκεφτείτε, τι γίνεται με την περιβόητη έλευση του επικουρικού γιατρού. Σωστά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Σ» ο επικουρικός γιατρός αναλαμβάνει υπηρεσία στις 31 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία θα εφημερεύει η καρδιολογική κλινική.

Τον διορισμό τουλάχιστον 5 μόνιμων γιατρών για την άρτια στελέχωση της κλινικής ζήτησε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου κατά την διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8».

«Αυτό που συμβαίνει

είναι αδιανόητο. Το έχω πει πολλές φορές εδώ και έναν χρόνο και θα συνεχίσω να το λέω μέχρι να βρεθεί οριστική και μόνιμη λύση. η κατάσταση είναι τραγική. Δεν μπορεί να υπάρχουν περιστατικά καρδιολογικής φύσεως και να μην εφημερεύει Χριστούγεννα η Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου μας. Δεν υπάρχει καρδιολογική κλινική και να το βάλλουν καλά στο μυαλό τους. όλα τα άλλα είναι κοροϊδία. Τι να σου κάνει ένας επικουρικός γιατρός; Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Έτσι δεν μπορεί να λειτουργήσει καμία κλινική και κανένα νοσοκομείο. Άμεσα χρειάζεται ο διορισμός μόνιμων γιατρών και Διευθυντή. Καλώ όλο τον κόσμο να ξεσηκωθεί. Από την άλλη αναρωτιέμαι πραγματικά τι κάνουν οι Κυβερνητικοί βουλευτές. Είναι ξεκάθαρο σφυρίζουν αδιάφορα. Εμείς ως γνωστόν κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίσαμε την σύσταση επιτροπής η οποία θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και βέβαια θα διοργανώσει το μεγάλο συλλαλητήριο αμέσως μετά τις γιορτές. Δεν πάει άλλο η κατάσταση αυτή, θα θρηνήσουμε θύματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαναστασίου.

Πάντως σύμφωνα με

την 6η ΥΠΕ το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς, αναμένεται να εφημερεύει η καρδιολογική του νοσοκομείου Αγρινίου. Από εκεί κι’ έπειτα βέβαια ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι θα γίνει μέχρι την έλευση μόνιμου ιατρικού προσωπικού. 

aggelopoulos