Χριστουγεννιάτικη «μάχη» στο Μεσολόγγι για το σύμφωνο συμβίωσης!

Τι καταλογίζει η αντιπολίτευση στην Δημοτική Αρχή, τι απαντά ο Δήμος

Ακόμη ένα επεισόδιο

μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της Αντιπολίτευσης καταγράφεται στον Δήμο Μεσολογγίου! Αυτή τη φορά, αφορμή για την Χριστουγεννιάτικη πολιτική αντιπαράθεση στάθηκε το σύμφωνο συμβίωσης και η πρόταση που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την Χρυσή Αυγή Δημήτρης Μακρής. Ο Επικεφαλής της παράταξης Κοινωνία Μπροστά Πάνος Παπαδόπουλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε και κοινοποιεί μάλιστα και στους Αιτωλοακαρνάνες Βουλευτές, αναφέρει μεταξύ άλλων «Στο πρόσφατο 23/12/2015 δημοτικό συμβούλιο – μετά από πρόταση του εκπροσώπου της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ» – υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία ψήφισμα κατά του Συμφώνου Συμβίωσης, το οποίο με ευρύτατη πλειοψηφία (193 υπέρ, 50 κατά) ψήφισε το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ένα ψήφισμα πρόκληση για τους «ελεύθερους ανθρώπους που μπορεί να είναι δημότες Μεσολογγίου» και που οδηγεί σε αντιλήψεις τουλάχιστον απαράδεκτες και ατραπούς επικίνδυνους».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του κ. Παπαδόπουλου έχει ως εξής: «Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές, η δημοτική αρχή Καραπάνου για δεύτερη φορά υπερέβη εαυτόν το τελευταίο εξάμηνο αναφορικά με τη δική σας θεσμοθετημένη διαδικασία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, να ψηφίζετε νόμους και να επιτελείτε τον ρόλο σας. Στο πρόσφατο 23/12/2015 δημοτικό συμβούλιο – μετά από πρόταση του εκπροσώπου της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ» – υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία ψήφισμα κατά του Συμφώνου Συμβίωσης, το οποίο με ευρύτατη πλειοψηφία (193 υπέρ, 50 κατά) ψήφισε το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ένα ψήφισμα πρόκληση για τους «ελεύθερους ανθρώπους που μπορεί να είναι δημότες Μεσολογγίου» και που οδηγεί σε αντιλήψεις τουλάχιστον απαράδεκτες και ατραπούς επικίνδυνους. Είχε προηγηθεί άλλο ψήφισμα – πάλι μετά από πρόταση του εκπροσώπου της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ» – με το οποίο χαρακτηρίζονταν ΠΡΟΔΟΤΕΣ (!) όλοι οι βουλευτές που ψήφισαν το νόμο για την ιθαγένεια.

Επειδή η ως άνω πρακτική επαναλαμβάνεται και μάλιστα με συστηματικό τρόπο, σας καλώ να προβληματιστούμε όλοι ότι «σύμπτωση» που επαναλαμβάνεται δεν είναι πλέον σύμπτωση…

Και το ερώτημα παραμένει: Ποια ηθική και πολιτική νομιμοποίηση προκύπτει για στήριξη στα προβλήματα της πόλης, όταν οι εκπρόσωποί της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο χαρακτηρίζονται προδότες και οτιδήποτε άλλο που δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό; Το βαρέλι πλέον δεν έχει πάτο.

ΥΓ. 1: Προφανώς μετά τις ανωτέρω ανησυχητικές αποφάσεις πρέπει να αναζητήσουμε εκ νέου το πρόσημο και την προμετωπίδα της πόλης με μια παραλλαγή: «Με την άδεια τίνος μπορεί ένας ελεύθερος άνθρωπος να γίνει δημότης Μεσολογγίου»; Ιδού το ερώτημα…

ΥΓ. 2: Σε ενδεχόμενες μελλοντικές νομοθετικές σας πρωτοβουλίες στην Βουλή των Ελλήνων, μήπως πρέπει πρώτα να δίνετε τα «διαπιστευτήριά σας» στη δημοτική αρχή Ι.Π. Μεσολογγίου»;

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής Μεσολογγίου

Στον Αντίποδα ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση στη «Σ» επί του θέματος, λέγοντας πως σήμερα θα δημοσιοποιηθεί το ψήφισμα το οποίο υπήρξε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες,  την ημέρα που έγινε η συζήτηση, απουσίαζε ο κ. Παπαδόπουλος από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ωστόσο, επειδή οι υπάλληλοι του Δήμου Μεσολογγίου είχαν ξεκινήσει την διαδικασία απομαγνητοφώνησης της συζήτησης για το σύμφωνο συμβίωσης και σύνταξης του ψηφίσματος που επισήμως θα εκδοθεί σήμερα, μας πληροφόρησαν πως θα έχει ως εξής: «ΤοΔημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεσολογγίου καταδικάζει το εν λόγω νομοθέτημα που έχε ως απώτερο σκοπό την διάλυση των θεσμών της ελληνικής οικογένειας, εξυπηρετώντας τη νέα τάξη πραγμάτων και βαλόντας άμεσα κατά των ορθόδοξων Χριστιανικών Πιστεύω».   

xondros1