Στο μαιευτήριο “Έλενα” εφημέρευε… κτηνίατρος!

«Ιστορίες καθημερινής τρέλας» διαδραματίζονται στα ελληνικά νοσοκομεία. Γιατροί χωρίς πτυχίο, πλασματικές εφημερίες, όργιο σπατάλης είναι μόνον μερικά από τα κομμάτια του παζλ που φέρνει κατά καιρούς στο φως της δημοσιότητας η έρευνα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή.

Η νέα υπόθεση, όμως, που αποκαλύφθηκε αυτή τη φορά  ίσως ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Σύμφωνα με πόρισμα Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης στο Παθολογικό Τμήμα του Μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου» απασχολείται μία… κτηνίατρος! Κι όχι μόνον απασχολείται, αλλά μπαίνει και στο Πρόγραμμα Εφημεριών.

«Από δειγματοληπτικό έλεγχο Προγράμματος Εφημεριών μηνών 3ου, 4ου, 5ου, 6ου και 7ου 2015 διαπιστώθηκε ότι για την Κτηνίατρο του Παθολογικού Τμήματος προέκυψε προγραμματισμός πραγματοποίησης τεσσάρων ενεργών εφημεριών για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και τριών για τους υπόλοιπους μήνες που ελέγχθησαν. Δεν δικαιολογείται η τοποθέτηση Κτηνιάτρου στο Παθολογικό Τμήμα, αλλά ούτε και ενεργός εφημερία, πολλώ δε μάλλον για την ειδικότητα του Κτηνιάτρου στο συγκεκριμένο Τμήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά. ο κ. Ρακιντζής.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής, στο πλαίσιο της ΕΔΕ που διενεργήθηκε, υποστήριξε ότι η κτηνίατρος είναι «υπεύθυνη του Τμήματος Τροφίμων του νοσοκομείου από 15ετίας, πέραν του συγκεκριμένου αντικειμένου εργάζεται στο Παθολογικό Τμήμα, ασκώντας διοικητικό έργο. Συγκεκριμένα, τακτοποιεί φακέλους χημειοθεραπειών, ασχολείται με το αρχείο του νοσοκομείου και κατά την εφημερία ενημερώνει τον διευθυντή του τμήματος για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει στο τμήμα μας και στο νοσοκομείο…».

Παράλληλα η έρευνα, έδειξε ότι «ότι τα καθήκοντά της συνίστανται σε διοικητική υποστήριξη του τμήματος, δηλαδή τακτική διοικητική εργασία που είναι άσχετη με τη συνδρομή επειγόντων ιατρικών λόγων, με συνέπεια να μην είναι νόμιμη η αιτιολογία χορήγησης αποζημίωσης εφημεριών».

Ant1news.gr