Ευχές κι… αιχμές

Η Παναιτωλοακαρνάνικη Κίνηση απευθύνεται – κυρίως- στους ανθρώπους των ποδοσφαιρικών ομάδων, με ανακοίνωση, για να τους μεταφέρει τις ευχές λόγω των εορτών. Παράλληλα, όπως επιβάλλει…

bcc729ba-9bf8-4038-9a50-f1aef1ea6e34 copy
Η Παναιτωλοακαρνάνικη Κίνηση απευθύνεται – κυρίως- στους ανθρώπους των ποδοσφαιρικών ομάδων, με ανακοίνωση, για να τους μεταφέρει τις ευχές λόγω των εορτών. Παράλληλα, όπως επιβάλλει ο ρόλος της, κάνει αναφορές στην φιλοσοφία των διοικούντων της ΕΠΣΝΑ κα με το τίτλο «Στο επίκεντρο να μπει ο ερασιτέχνης παράγοντας» επιχειρεί να δώσει μια άλλη διάσταση στην υπόσταση των διοικητικών παραγόντων.
 
«Ευχόμαστε σε όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ευτυχισμένο, ειρηνικό και δημιουργικό το νέο έτος, με υγεία και διάθεση για προσφορά.
Οι ημέρες δεν προσφέρονται για κριτική, αλλά και να είχαμε τέτοια διάθεση δεν υπάρχει αντικείμενο, αφού ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΝΑ «φροντίζουν» να μην υπάρχει έργο. Όλα έχουν αφεθεί στην τύχη τους, η μόνη δραστηριότητα που υπάρχει είναι η εξυπηρέτηση προσωπικών στόχων και επιλογών του προέδρου - όπως κατήγγειλε στις ιστοσελίδες ο γενικός γραμματέας της Ένωσης -  παίρνοντας θέση στις επιδιώξεις των μεγαλοπαραγόντων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Κι αφήνοντας τα προβλήματα του τοπικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην καλή διάθεση και προσφορά των διοικητικών παραγόντων των ομάδων.
Ευτυχώς σ’ αυτή τη μετριότητα και την ανεπάρκεια που επικρατεί εκ μέρους της ΕΠΣ υπάρχει ο ερασιτέχνης παράγοντας, ο ρόλος του οποίου είναι ζωογόνος και καθοριστικός. Αυτή την αλήθεια πρέπει να την  συνειδητοποιήσουμε όλοι μας και πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι οι παράγοντες, ώστε να σταματήσουν να βλέπουν ως κυρίαρχους του ποδοσφαίρου τους εκάστοτε  εκλεγμένους  (από τους ίδιους) στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ.
ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ είναι οι ίδιοι που με τον κόπο τους, τον ιδρώτα τους, την οικονομική συνδρομή τους και τη γενικότερη προσφορά τους κρατούν ζωντανές τις ομάδες τους.  Οι διοικούντες κάθε φορά την ΕΠΣΝΑ πρέπει να παίρνουν αποφάσεις, πρωτοβουλίες και να ενεργούν για την πρόοδο και βελτίωση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Να εμπνέουν και να εκπονούν προγράμματα ανάπτυξης. Να διαχειρίζονται με ισονομία και δικαιοσύνη τα τρέχοντα θέματα των πρωταθλημάτων, κι όχι να τρέφουν το φόβο των παραγόντων για να τους κρατούν δέσμιους και να μην έχουν το ανθρώπινο δικαίωμα να εκφράσουν διαφορετικές απόψεις, ή  ενστάσεις.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε τη νέα χρονιά οι διοικούντες την ΕΠΣΝΑ να αντιληφθούν το ρόλο και την αποστολή που τους έχουν αναθέσει οι ομάδες και να δραστηριοποιηθούν έτσι ώστε να δώσουν όραμα και ελπίδα στο τοπικό ποδόσφαιρο».  Από την Συντονιστική Επιτροπή της ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
papaioannou