Σίγουρος ο Κυριάκος για την ψήφο της Ντόρας: Δεν αμφιβάλλω για το τι έκανε στο παραβάν

«Ευχάριστη έκπληξη» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του α” γύρου των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για τη σχέση του με την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία πληροφορίες ήθελαν να προτιμά αρχικά τον Β. Μεϊμαράκη, αλλά στο τέλος να στηρίζει τελικά τον αδελφό της.

«Δεν έχω αναφορές σε οικογενειακή ιστορία. Έρχομαι από μια πολιτική οικογένεια, είμαι περήφανος, δεν το έκρυψα ποτέ. Βεβαίως θα με στηρίξει η Ντόρα. Δεν έχω αμφιβολία τι έκανε στο παραβάν, αλλά δεν επιζητώ δημόσιες στηρίξεις».

Ο υποψήφιος πρόεδρος τόνισε ότι επένδυσε στην «στην ουσία της πολιτικής, δεν μάσησα τα λόγια μου. Μιλάω χωρίς να έχω κανέναν πλαίσιο πολιτικής ορθότητας. Είπα θα ανοίξω την καρδιά μου να δω αν υπάρχει κοινωνία που ενδιαφέρετι για τον ορθό πολιτικό λόγο. Ένας κακός χρόνος για τη ΝΔ κλείνει με μια ευχάριστη νότα. Το 60% με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ψήφισαν αλλαγή και ανανέωση. Υπάρχει μια σιωπηλή πλειοψηφία που το ζητάει».

Όπως είπε στη συνέχεια, δεν έχει μιλήσει με κανέναν από τους άλλους υποψηφίους. «Θα είμαστε φίλοι την επόμενη ημέρα με τον Β. Μεϊμαράκη. Η ενότητα είναι εξασφαλισμένη και με τον έναν και τον άλλο», τόνισε, ενώ για τον Αδ. Γεωργιάδη είπε ότι «μας ενώνουν περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Είναι αποτελεσματικός και έχει το θάρρος της γνώμης του. Τον ευχαριστώ για τη στήριξη. Είμαστε κοντά σε αυτά που πιστεύουμε».

Για τον Απ. Τζιτζικώστα είπε ότι ένα βασικό του πρόβλημα είναι πως δεν είναι βουλευτής, αλλά «το μέλλον είναι μπροστά του, κατέγραψε μια σημαντική πολιτική παρουσία». Χαρακτήρισε πάντως επιλογή στασιμότητας τον Β. Μεϊμαράκη. «Σέβομαι και εκτιμώ το Βαγγέλη, σε περίπτωση που εκλεγεί θα τον στηρίξω, αλλά δε βλέπω πως θα ανανεωθεί η ΝΔ», ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως δε συμβολίζει την ενότητα να τοποθετηθεί αυτός που θα τερματίσει δεύτερος ως αντιπρόεδρος του κόμματος.

Τέλος, σχολιάζοντας τους πρώην προέδρους και πρωθυπουργούς της ΝΔ είπε πως είναι πολύτιμοι σύμβουλοι, ενώ έκανε λόγο για μια προεδρία της ΝΔ που θα είναι «προεδρία τομής, με γεναίες καταστατικές αλλαγές», απορρίπτοντας την «παραφιλολογία περί νεοφιλελευθερισμού», λέγοντας ότι η φιλελεύθερη ιδεολογία είναι παρεξηγίσημη στην Ελλάδα, αλλά πρέπει να μιλήσουμε για το πως θα έρθουν δουλειές.

thecaller.gr