Τι είπαν μπροστά στις κάμερες Παυλόπουλος – Αμπάς – ΒΙΝΤΕΟ

«Σας υποδέχομαι με αισθήματα ιδιαίτερης χαράς και ειλικρινούς φιλίας, η οποία είναι παραδοσιακή και διαχρονική μεταξύ των λαών μας και έτσι θα διατηρηθεί» σημείωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης  Παυλόπουλος υποδεχόμενος τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς στο Προεδρικό Μέγαρο.

Έκανε λόγο για μια «κρίσιμη περίοδο στη Μέση Ανατολή, που χαρακτηρίζεται από σημαντικά γεγονότα με επιπτώσεις όχι μόνο στην ίδια την περιοχή, αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη, με προβλήματα οποία αφορούν τους πρόσφυγες και την τρομοκρατία».

«Το προσφυγικό θα το αντιμετωπίσουμε όλοι με τον τρόπο που ταιριάζει στην ιστορία μας και  τον πολιτισμό μας με όρους ανθρωπισμού ενώ προς τους τρομοκράτες θα είμαστε αποφασισμένοι και αμείλικτοι» σημείωσε ο κ. Παύλοπουλος

Τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία που «είναι η πηγή του κακού». Όπως ανέφερε, ακόμη και όταν τελειώσει ο πόλεμος στη Συρία, «άποψη μας διαχρονική στην Ελλάδα είναι ότι δεν πρόκειται η Μέση Ανατολή να βρει την ειρήνη αν δεν λυθεί το παλαιστινιακό ζήτημα».

Από την πλευρά του, ο κ. Αμπάς τόνισε ότι «η Ελλάδα στάθηκε πάντα στο πλευρό μας σε όλα τα διεθνή φόρα» ενώ έκανε λόγο για ιστορικές στενές σχέσεις που συνδέουν την ελληνική και την παλαιστινιακή πλευρά.

«Η ισραηλινή κατοχή πρέπει να τελειώσει» τόνισε ο κ. Αμπάς προσθέτοντας ότι μόνο τότε θα τελειώσουν και όλα τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτήν, όπως για παράδειγμα η τρομοκρατία.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

enikos.gr