Α.Τ Αγ. Βλασίου: Μεγάλος ο στόχος – Μικρή η κινητοποίηση

Α.Τ Αγ. Βλασίου: Μεγάλος ο στόχος – Μικρή η κινητοποίηση

 

Μεταξύ συγγενών και φίλων… η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Χαριλάου Τρικούπη

 

P1100400

Άλλη μια κινητοποίηση για την διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα έξω από το Δημαρχείο του Αγρινίου στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά δεν ήταν η αναμενόμενη ως προς την ανταπόκριση του κόσμου, κάτι που στηλιτεύτηκε τόσο από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, όσο και από τον Πρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας Δημήτρη Ραυτογιάννη.

P1100371Σκοπός της δεύτερης αυτής κινητοποίησης ήταν να γνωστοποιηθεί σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία το πρόβλημα της κατάργησης του Α.Τ Αγίου Βλασίου, ώστε η αντίδραση των κατοίκων της περιοχής να ενισχυθεί, αν και από την συμμετοχή στην κινητοποίηση ο στόχος δεν επετεύχθη! Ο κ. Παπαναστασίου, εκτός του ότι καυτηρίασε την μικρή συμμετοχή στην χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους πως σήμερα στο Αγρίνιο θα βρίσκεται ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας και ζήτησε να συνταχθεί μια ομάδα κατοίκων για να θέσει το μείζον θέμα στον ίδιο τον υπουργό, πέραν της συζήτησης που θα κάνει ο ίδιος επί του θέματος μαζί του.

P1100386Στη συγκέντρωση ο Δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου τόνισε πως «συγκεντρωθήκαμε ελάχιστοι για ένα τόσο μεγάλο ζήτημα. Ανέλαβε μια επιτροπή να κινήσει κάποιες διαδικασίες, ο Δήμαρχος ασκεί πιέσεις, όπως πρέπει να κάνει και το ξέρετε πολύ καλά με επαφές που υπάρχουν, αλλά χρειάζεται και υποστήριξη. Αύριο (σήμερα) στο Δημαρχείο Αγρινίου θα είναι ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, ο κ. Μπαλάφας. Θεωρώ πως μια αντιπροσωπεία πρέπει να έρθει για να τον συναντήσει και να του θέσει το ζήτημα, όπως το έχω θέσει εγώ με επιστολές, ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου και της Περιφερειακής Ένωσης Δυτικής Ελλάδας. Του έχω γνωστοποιήσει όλη την κατάσταση και για τον Α.Τ του Αγίου Βλασίου και της Γαβαλούς που είναι στον Δήμο Αγρινίου, αλλά και για άλλα Α.Τ που είναι στον νομό μας. Θεωρώ πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουν χωρίς αστυνόμευση τα απομακρυσμένα χωριά και τις απομακρυσμένες περιοχές. Δεν θα το αφήσουμε να περάσει, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη συνοχή και συμμετοχή».

P1100395Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας Δημήτρης Ραυτογιάννης επισήμανε πως «ήρθαμε να ενώσουμε τις φωνές μας με τους κατοίκους της περιοχής των Παρακαμπυλίων και όλοι μαζί να φωνάξουμε πως δεν πρέπει να καταργηθούν τα Αστυνομικά Τμήματα στην Αιτ/νία και πόσο μάλλον της περιοχής του Αγίου Βλασίου, που είναι ευαίσθητη και άγονη».

Ο Πρόεδρος του Αγίου Βλασίου Παναγιώτης Πολυχρόνης επισήμανε για την κινητοποίηση πως «η συγκέντρωση μας έξω από το Δημαρχείο Αγρινίου αποσκοπεί στο να παραμείνει το Α.Τ στον Άγιο Βλάση, το οποίο χρειάζεται για ολόκληρη την περιοχή που αποτελείται από 10 κοινότητες. Είμαστε μακριά από το Αγρίνιο η αστυνομία δεν μπορεί να φτάσει εύκολα από το Αγρίνιο στην περιοχή μας αν γίνει κάτι. Θέλουν όλους να μας φέρουν στο Αγρίνιο. Όποιος δεν θα είναι εδώ θα κινδυνεύει, αυτή μάλλον είναι η λογική τους».

xondros1