Διαμαρτυρία κατοίκων Αγίου Βλασίου για την κατάργηση του Α.Τ και δυσφορία του Δημάρχου Αγρινίου για τα σκουπίδια του Πύργου συνάντησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών στο Δημαρχείο Αγρινίου (ΦΩΤΟ)

Με αφορμή την παρουσία του σε ημερίδα που θα διεξαχθεί στο Μεσολόγγι, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας παρέστη λίγη ώρα πριν στο Δημαρχείο Αγρινίου (όπως και το πρωί στη Ναύπακτο) όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Δημήτρη Τζιώλη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Ρόκο, τους Αντιδημάρχους Μαρία Παπαγεωργίου, Ανδρέα Καλαμπαλίκη, Χρήστο Γκούντα, Ευθύμιο Γρίβα και τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΑ Μίμη Σκορδόπουλο.

Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Βλασίου

IMG_20151219_124716Μόλις ο κ. Μπαλάφας έφτασε στο Δημαρχείο τον υποδέχθηκε επιτροπή από κατοίκους και Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής για να του θέσει το ζήτημα της κατάργησης του Α.Τ. Οι κάτοικοι της περιοχής με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Χούνης Βασίλη Στάθη περιέγραψαν επ ακριβώς πως έχει η κατάσταση και τι προβλήματα θα δημιουργηθούν από την κατάργηση του Α.Τ, ενώ ο Δήμαρχος Αγρινίου κ Παπαναστασίου συμβάλλοντας στην συζήτηση τόνισε στον αναπληρωτή υπουργό πως έχει παραχωρηθεί κτίριο στον Άγιο Βλάση για να στεγαστεί εκεί η αστυνομία και να εξαλειφθούν πλήρως οι δαπάνες και παρ όλα αυτά ο «Καλλικράτης» στην Αστυνομία επιμένει στην κατάργηση του συγκεκριμένου Α.Τ.

Ο κ. Μπαλάφας δεσμεύτηκε πως θα έρθει σε συνεννόηση με τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα και θα απαντήσει ο ίδιος στο ζήτημα που του τέθηκε από τους κατοίκους των Παρακαμπυλίων.

Τα σκουπίδια του Πύργου προκάλεσαν δυσφορία στον Δήμαρχο Αγρινίου  

IMG_20151219_124816Κατά την συζήτηση που υπήρξε μεταξύ των δύο ανδρών, του κ. Παπαναστασίου και του κ. Μπαλάφα, ο πρώτος αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Αγρινίου, όπως στο οδικό δίκτυο, την σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, στο νοσοκομείο, το οποίο λόγω της έλλειψης προσωπικού υπολειτουργεί και δεν διαθέτει συχνά πυκνά σε εφημερία νευραλγικές κλινικές, όπως η καρδιολογική, η προστασία της λίμνης Τριχωνίδας κλπ. Το ζήτημα που κυριάρχησε στην συζήτηση (πλην αυτό του Α.Τ Αγίου Βλασίου που συζητήθηκε εκ νέου μεταξύ των δύο ανδρών) ήταν αυτό  των σκουπιδιών του Πύργου που καταλήγουν στην Αιτ/νια και στους ΧΥΤΑ της.

IMG_20151219_125058Ο κ. Παπαναστασίου χρησιμοποίησε επί του θέματος πύρινη γλώσσα και έδειξε ξεκάθαρα την δυσφορία του στον κ. Μπαλάφα υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει λύση και πως πρέπει να σταματήσει να «πληρώνει τα σπασμένα των άλλων» η Αιτ/νια, ενώ την ίδια στιγμή η ανταπόκριση των φορέων της Ηλείας δεν είναι η κατάλληλη, δεδομένου πως το Αγρίνιο και η Αιτ/νια εξ αρχής έδειξε καλή πρόθεση και πήρε ποσότητα σκουπιδιών. Να σημειώσουμε πως στην αρχή της συζήτησης ο κ. Μπαλάφας δήλωσε «μιλώντας για το γενικό συμφέρων της ευρύτερης περιοχής η Αιτ/νια μας βοήθησε πάρα πολύ στο ζήτημα των απορριμμάτων που έχει δημιουργηθεί στην άλλη πλευρά της θάλασσας…. Ευχαριστούμε πολύ και εκτιμάμε πάρα πολύ αυτό που έγινε και εγώ και ο κ. Κουρουμπλής». Βέβαια, επί της ουσίας εστάλη απόφαση από την κυβέρνηση για την «προμήθεια» σκουπιδιών από την Ηλεία μέσω της οποίας εμμέσως πλην σαφέστατα φενόταν πως θα υπάρχουν πειθαρχικές και νομικές κυρώσεις αν δεν εφαρμοστεί. Επί του θέματος ο κ . Μπαλάφας είπε πως «βγήκε μια απόφαση μετά από εξαντλητικές συζητήσεις».

Κων/νος Χονδρός

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της «Σ» την Τρίτη 22/12

IMG_20151219_125302

IMG_20151219_124556

IMG_20151219_124816