Φόβος και τρόμος τα αδέσποτα στην Αγία Τριάδα

«Βροχή» καταγγελιών από κατοίκους της περιοχής

«Δεν μπορούν να παίξουν τα παιδιά μας»

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις

έχει λάβει σύμφωνα με καταγγελίες στη «Σ» το φαινόμενο των αδέσποτων σκύλων στο πάρκο της Αγίας Τριάδας έξω από τον ομώνυμο Ιερό Ναό της περιοχής. Σε έναν από τους ελάχιστους χώρους πρασίνου που κατά κοινή ομολογία υπάρχουν στο Αγρίνιο, κυριαρχούν τα αδέσποτα κατά τα άλλα συμπαθέστατα τετράποδα με συνέπεια νέοι γονείς να μην μπορούν να απολαύσουν τον χώρο. Ενδεικτική της κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, είναι η καταγγελία μητέρας στη «Σ».

«Και παλιότερα υπήρχε

το συγκεκριμένο φαινόμενο, αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα η κατάσταση έχει ξεφύγει. Κάποιοι συμπολίτες μας καθημερινά παίρνουν τα σκυλιά τους για να τα βγάλουν βόλτα και καλά κάνουν, ωστόσο όμως στο παρκάκι υπάρχουν αρκετά αδέσποτα τα οποία μόλις βλέπουν τα άλλα σκυλιά επικρατεί πανδαιμόνιο. Επιτίθενται τα μεν στα δε και μέσα σε αυτό το σκηνικό, στη μέση είμαστε εμείς με τα παιδιά μας. Την Κυριακή εγώ με την μικρή μου κόρη, γίναμε μάρτυρες ενός τέτοιου περιστατικού. Την ώρα εκείνη βρίσκονταν στο σημείο αρκετοί γονείς με τα παιδιά τους. τα παιδάκια τρόμαξαν τόσο πολύ που αμέσως έβαλαν τα κλάματα και άρχισαν να τρέχουν. Επειδή μένω στην περιοχή, πολλές φορές από το μπαλκόνι του σπιτιού μου έχω αντιληφθεί παρόμοια περιστατικά. Μάλιστα η μικρή μου κόρη τρόμαξε τόσο πολύ, που ο σύζυγός μου έφτασε σε σημείο να μου απαγορεύσει να την ξαναπάω να παίξει στην Αγία Τριάδα. Έχει πάρει με πολύ φόβο πλέον τα σκυλιά σε σημείο που σκεφτόμαστε να αγοράσουμε κατοικίδιο, ώστε να αρχίσει να εξοικειώνεται με τα ζώα και να ξεπεράσει τους φόβους τους».

Και βέβαια μιλάμε

για ένα χώρο άρτια προσεγμένο, με αρκετό πράσινο, παγκάκια και φωτισμό στην καρδιά του Αγρινίου. Όπως και να’ χει θα πρέπει άμεσα οι τοπικοί φορείς να δώσουν λύση στο συγκεκριμένο θέμα, τη στιγμή που στον αέρα συνεχίζει να βρίσκεται η κατασκευή κέντρου μέριμνας και προστασίας αδέσποτων ζώων στην περιοχή του Δοκιμίου.

Οι καταγγελίες πολιτών πέφτουν βροχή, ενώ υπενθυμίζουμε ότι πριν από περίπου ένα μήνα όπως είχε αναδείξει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Σ» αδέσποτος σκύλος είχε επιτεθεί και τραυματίσει ελαφρά ένα 12χρονο αγόρι στην περιοχή του Πάρκου. 

aggelopoulos