Ο Guardian ανέδειξε fashion icon του 2015 τον Βαρουφάκη

Κάποιοι λένε πως το επεδίωξε με τις στυλιστικές επιλογές του, οι οποίες συζητήθηκαν αν όχι περισσότερο, τουλάχιστον εξ ίσου με τις πολιτικές ή οικονομικές αποφάσεις του.

Το δεδομένο είναι ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης επελέγη από την συντακτική ομάδα του Guardian ως fashion icon για τη χρονιά που τελειώνει. Κι αν νομίζετε ότι αυτή η διάκριση είναι αμελητέα, σκεφτείτε ότι είναι ο μόνος πολιτικός στην σχετική λίστα, στην οποία συγκαταλέγονται η Κέιτλιν Τζένερ (που άλλαξε φύλο και μπήκε στο εξώφυλλο του Vanity Fair), ο τραγουδιστής Τζάστιν Μπίμπερ, το πρώην μοντέλο Τζόαν Ντιντίον και η συγγραφέας Γκλόρια Στάινεμ

Να τι γράφει ο Guardian για τον Γιάνη Βαρουφάκη:

«Είναι πολύ σπάνιο άντρες πολιτικοί να δίνουν αφορμές στους σχολιαστές του στυλ. Πόση χαρά λάβαμε όταν ο Βαρουφάκης, τότε υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, εμφανίστηκε στο 10 της Ντάουινινγκ Στριτ φορώντας ένα δερμάτινο σακάκι που προφανώς είχε δανειστεί από τον Shaun Ryder και τα χρόνια του «Είναι τέλειο όταν είσαι στρέιτ!».

Το κακό αγόρι του αντι-καπιταλισμού έχει πραγματικά κάτι να πει όταν πρόκειται για ντύσιμο ενάντια στο συμβατικό, ενώ έχει γίνει θέμα για τα «δυνατά» πουκάμισά του και τα στενά μπλουζάκια του. Με τα λόγια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: «Μπορείς να τον κατηγορήσεις όσο θέλεις για το πολιτικό του πλάνο, για το γούστο του στα πουκάμισα, αλλά όχι ότι έκλεψε λεφτά του ελληνικού λαού».
Παρόλο που ο ίδιος έχει αναφέρει τους Monty Python ως μια σημαντική πολιτική επιρροή, αρνείται να παραδεχθεί ποιος έχει επηρεάσει την ενδυματολογική έπαρσή του. Αλλά έστω κι αν ήταν όντως ο Shaun Ryder ή ο Grant Mitchell, ο Βαρουφάκης γνωρίζει αναμφίβολα πώς το ντύσιμό του να κάνει «δήλωση» στον χώρο εργασίας του. Σεβασμός».

 thetoc.gr