Ολικό λίφτινγκ στο κοιμητήριο του Αγρινίου

Πλάνο παρεμβάσεων ετοιμάζει η Δημοτική Αρχή, με μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας που θα δημοπρατηθεί στις αρχές του νέου έτους

Την αναβάθμιση του

Δημοτικού Κοιμητηρίου στον Άγιο Γεώργιο έχει αναλάβει ο Δήμος Αγρινίου και η αρμόδια αντιδημαρχία, η οποία έχει συγκροτήσει ολοκληρωμένο πλάνο παρεμβάσεων στο κοιμητήριο. Στο πλαίσιο αυτό μόλις πριν δύο μήνες ολοκληρώθηκε η κατασκευή τμήματος μαντρότοιχου στο νέο τμήμα του κοιμητηρίου, για πρώτη φορά μάλιστα. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ευθύμιο Γρίβα, «έχει δοθεί εντολή στην Τεχνική Υπηρεσία να γίνει μελέτη για «τσιμεντάρισμα» όλων των διαδρόμων και των στενών του κοιμητηρίου. Παράλληλα, θα κατασκευαστούν  οι απαιτούμενοι διάδρομοι και δρόμοι σε ολόκληρη την έκταση του κοιμητηρίου που ακόμη δεν χρησιμοποιείται. Στην μελέτη προβλέπεται επίσης και η τοποθέτηση πρασίνου σε ελεύθερη έκταση που βρίσκεται στο τελευταίο κομμάτι του κοιμητηρίου».

Ο κ. Γρίβας μεταξύ

άλλων σημείωσε ότι «το κοιμητήριο είναι ο καθρέφτης της πόλης. Οι αρχαίοι τιμούσαν ακόμα και τους νεκρούς των αντιπάλων τους. Συνεπώς, δεν αρμόζει σε εμάς να αφήνουμε εκτεθειμένους τους δικούς μας νεκρούς. Παράλληλα διατηρούμε τον χώρο καθαρό, γιατί η καθαριότητα εξάλλου είναι η μισή αρχοντιά».

Σύμφωνα με τον κ. Γρίβα, η εργολαβία θα κοστίσει 130 χιλ. ευρώ, ενώ η μελέτη βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να δημοπρατηθεί στις αρχές του 2016. Σκοπός είναι εντός του έτους όλες οι παρεμβάσεις να έχουν ολοκληρωθεί και αν στο τέλος διαπιστωθεί κάποια εκκρεμότητα τότε άμεσα να παρέμβει ο δήμος να την διευθετήσει.

Εκτός των βασικών παρεμβάσεων, η αρμόδια αντιδημαρχία υλοποιεί και μικρότερης έκτασης παρεμβάσεις, όπως καθαρισμούς δένδρων του κοιμητηρίου και κοπές γέρικων δένδρων. Σύντομα θα γίνουν και παρεμβάσεις αισθητικής φύσεως, όπως επιχρίσματα και άλλες εργασίες.

xondros1