Αγρίνιο: Συλλαλητήριο κατά των προαπαιτούμενων (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

2 SILALITIRIO

Προετοιμάζουν συλλαλητήριο για την ψήφιση του Ασφαλιστικού

 

Συλλαλητήριο διοργάνωσε και πραγματοποίησε νωρίτερα το απόγευμα το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και η Γραμματεία Αιτ/νιας του ΠΑΜΕ στο οποίο όσοι παρέστησαν εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη δέσμη των προαπαιτούμενων που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ στη βουλή προς ψήφιση.  Το συλλαλητήριο αποτελούσε προάγγελος του συλλαλητηρίου που προετοιμάζεται για να γίνει στα μέσα του Ιανουαρίου την ημέρα ψήφισης του Ασφαλιστικού.

«Εκτός από τα καθημερινά χτυπήματα που δέχεται η εργατική – λαϊκή οικογένεια με όσα έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα , τους πλειστηριασμούς κατοικιών, το τσεκούρι στο επίδομα θέρμανσης, τις συνεχείς περικοπές δικαιούχων- ανέργων , τη φοροληστεία, έρχονται καινούργια μέτρα με το φορολογικό των αγροτών, , την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Παράλληλα βρίσκονται στον προσανατολισμό τους οι ομαδικές απολύσεις , ο νέος συνδικαλιστικός νόμος. Το Γενάρη θα φέρουν για ψήφιση στη βουλή το ασφαλιστικό.
Όλες αυτές οι μεθοδεύσεις, που από κοινού αποφάσισαν συγκυβέρνηση – Ε.Ε.- κεφάλαιο, έχουν σα στόχο να δυναμώσει η τρομοκράτηση των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων με παλιά και νέα διλλήματα , με εκβιασμούς για την πολιτική αστάθεια . Την ίδια στιγμή η εργοδοτική τρομοκρατία μεγαλώνει.
Δε θα επιτρέψουμε να περάσουν τα αντεργατικά – αντιλαϊκά τους σχέδια . Με οργάνωση και αγώνα , ισχυροποιώντας τα ταξικά σωματεία, δυναμώνοντας τη συμμαχία με τ’ άλλα λαϊκά στρώματα , έχουμε τη δύναμη να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Προχωράμε με σύνθημά μας: «εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά» ειπώθηκε μεταξύ άλλων στο συλλαλητήριο.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της «Σ» αύριο 16/12/15 

Κων/νος Χονδρός

4 SILALITIRIO

3 SILALITIRIO