Φουλάρουν τις μηχανές για τους αυτοκινητοδρόμους

Αναστήθηκαν και πάλι τα μεγάλα έργα στους αυτοκινητόδρομους της χώρας, αφού έπρεπε να περάσουν τη δική τους …νεκροφάνεια.

Όπως είχε αποκαλύψει από τα τέλη Σεπτεμβρίου το ypodomes.com το Υπουργείο Υποδομών άνοιξε για τα καλά την κάνουλα της χρηματοδότησης και κάλυψε το «βερεσέ»που είχε δημιουργηθεί από τις αρχές του χρόνου. Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος των έργων στους άξονες τώρα σημασία έχει να προχωρήσουν τα έργα για να ολοκληρωθούν μέχρι τον Μάρτιο του 2017 που είναι και η τελική προθεσμία που έχει λάβει η χώρα μας για να κλείσει το κατασκευαστικό κομμάτι των έργων.

Αρκετά χρήματα έχουν πέσει στα 2 έργα του ομίλου ΤΕΡΝΑ. Τόσο στην Ιόνια Οδό όσο και στον Ε65 έχουμε συνεχόμενη ροή χρημάτων. Η εικόνα στα έργα των 2 αξόνων επίσης είναι ενθαρρυντική με την Ιόνια Οδό να φουλάρει τις μηχανές της  και το έργο να παρουσιάζει μεγάλη πρόοδο. Μεγάλο ζητούμε είναι να δούμε τα έργα να ωριμάζουν κατασκευαστικά.

Τώρα μας προέκυψε και η επανεκκίνηση του Μορέα 2,5 χρόνια μετά την παύση των έργων. Η νέα συμφωνία δίνει το φιλί της ζωής στην ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου που αναμένεται να ολοκληρωθεί τμηματικά από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο.  Σημαντικότερο τμήμα είναι το Λεύκτρο-Σπάρτη που θα λειτουργήσει μέχρι το καλοκαίρι.

Στα μεγάλα έργα της Ολυμπίας Οδού επίσης έχουμε θετικές εξελίξεις καθώς αμέσως μετά τις εκλογές έχει ξεκινήσει και πάλι η επαφή προκειμένου να υπάρξει και εκεί μία θετική κατάληξη. Να θυμίσουμε πως στα έργα της Ολυμπίας Οδού έχει ήδη δοθεί μία «τεχνική» παράταση 9,5 μηνών λόγω νέων προδιαγραφών στα στηθαία ασφαλείας.

Τέλος στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, αποδεσμεύονται συνεχώς κεφάλαια προκειμένου το έργο να ενεργοποιηθεί και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν. Στόχος είναι το τμήμα Ευαγγελισμός-Σκοτίνα  να λειτουργήσει μέσα στο 2016.

Αυτό το νέο μόνο χαμόγελα μπορεί να φέρει καθώς όπως είναι γνωστό τα έργα στους μεγάλους οδικούς άξονες  που έμειναν αρκετά πίσω μέσα στο 2015 από την έλλειψη χρηματοδοτικής ροής. Σε κάθε περίπτωση εφόσον συνεχιστεί η κανονικότητα στη ροή της χρηματοδότησης τα έργα στους αυτοκινητόδρομους θα αρχίσουν να παραδίδονται τμηματικά από το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

ypodomes.com