Ό,τι και να γίνει, στο τέλος κερδίζει

Έκτο παιγνίδι για τον ΑΟ Αγρινίου στην έδρα του κι ήταν επίσης νικηφόρο (87-68), όπως τα προηγούμενα πέντε. Έτσι η ομάδα του Χρήστου Μυριούνη βρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία, γεγονός που δεν της επιτρέπει «απατηλά» όνειρα, δίνει όμως την ώθηση για άνετη παραμονή. Στο Κυριακάτικο παιγνίδι με τους Αργοναύτες (ή ΕΑΚ Θεσσαλονίκης) το κέρδος ήταν τριπλό. Πέρα απ’ τους βαθμούς ο ΑΟΑ απέδειξε πως στο ΔΑΚ Αγρινίου μπορεί να ξεπερνά την κακή του μέρα, ενώ παράλληλα ο νεαρός Δημήτρης Κυριλής άφησε πολλές υποσχέσεις με την συμμετοχή του στο δεύτερο ημίχρονο.
Οι γηπεδούχοι δεν ξεκίνησαν καλά και η ομάδα της Θεσσαλονίκης, με απίστευτη ευστοχία, μπόρεσε να πάρει διαφορά έως 12 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο που τελικά είχε σκορ 19-26. Στο  δεύτερο δεκάλεπτο η απόδοση του ΑΟΑ ήταν μέτρια αλλά  μείωσε τη διαφορά,  ισοφάρισε 39-39 στα 20 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου, για να βρεθεί τελικά πίσω μόλις ένα καλάθι (ημίχρονο 39-41). Αν και οι φιλοξενούμενοι είχαν παίκτες όπως οι πασίγνωστοι Γιαννουζάκος και Γιαννούλης (έστω και στην… δύση τους), η άνοδος των παικτών του ΑΟ στο δεύτερο ημίχρονο και ο ενθουσιασμός της γεμάτης κερκίδας δεν άργησαν να φέρουν την ανατροπή δεδομένων. Έγινε το προσπέρασμα στο σκορ (46-41 στα 6΄:55’’ πριν τη λήξη του δεκαλέπτου)  οι Αργοναύτες δεν τα παρατούσαν,  ο αγώνας πήγαινε πόντο – πόντο, μα ο ΑΟ φόρτσαρε και  προηγούνταν  62-53, στο τέλος της 3ης περιόδου.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΑΟΑ υπερτέρησε ξεκάθαρα  και την παράσταση έκλεψε ο νεαρός Κυριλής που έδειξε στόφα για μεγάλα πράγματα κι ο προπονητής του ερωτώμενος στην Συνέντευξη Τύπου έδειξε να το θεωρούσε αναμενόμενο. Για ένα ακόμα παιγνίδι ήταν εκπληκτικός ο Ναούμης με 27 πόντους, καταλυτικός στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπερερής, αξιόπιστος ο Μπαρούχας και με ξεχωριστή  συμβολή οι Αναστασάκης, Γεωργούλας, Τσιρώνης.
 Δεκάλεπτα: Α:19-26 Β:20-15 Γ:23-12 Δ:25-15
Α.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ (Μυριούνης): Κυριλής 4, Μπερερής 12, Τσιρώνης 2, Παραπούρας 3(1), Ναούμης 27(4), Σκαρλάτος, Κόκκιος, Μπαρούχας 12(2), Μήτσου 11(3), Γεωργούλας 9, Αναστασάκης 7, Πουρνάρας.
 
ΕΑΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Μπάλτου): Δικταπανίδης, Καπλαξίδης 21(3), Παπαβασιλείου, Γαιτανίδης 3, Γαρέζος, Καραϊσκάκης 6, Παπαθανασίου, Δάλπας 4, Μπέγας 7, Πολιτόπουλος 2, Γιαννούλης 16, Γιαννουζάκος 9(3).
papaioannou