Δημιουργία αντλιοστασίου στην Σπολάιτα Αγρινίου

«Ανάσα» για το πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής Ταυτόχρονος ανασχεδιασμός ζωνών υδροδότησης της πόλης – Που αποσκοπεί Ολοκληρώνεται η μελέτη κατασκευής νέου αντλιοστασίου στην περιοχή της…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Ανάσα» για το πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής

Ταυτόχρονος ανασχεδιασμός ζωνών υδροδότησης της πόλης – Που αποσκοπεί

Ολοκληρώνεται η

μελέτη κατασκευής νέου αντλιοστασίου στην περιοχή της Σπολάιτας, όπως αποκάλυψε χθες μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου Μίμης Σκορδόπουλος. Σύμφωνα με τον κ. Σκορδόπουλο «πρόκειται για μία δέσμευση της δημοτικής αρχής που δεν μένει στα χαρτιά αλλά λαμβάνει σάρκα και οστά. Η κατασκευή του νέου αντλιοστασίου στην περιοχή της Σπολάιτας θα λύσει μία και καλή το πρόβλημα με την έλλειψη υδροδότησης. Η κατασκευή αντλιοστασίου αυτόματα θα δημιουργήσει διπλασιασμό της παροχής υδροδότησης, ενώ αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε εν αναμονή της ολοκλήρωσης της σχετικής μελέτης».

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ ανακοίνωσε την ανάπτυξη υδραυλικού μοντέλου για τον ανασχεδιασμό του δικτύου ύδρευσης στο Αγρίνιο, γεγονός που θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα που καθημερινά καταγράφονται αναφορικά με την ποσότητα αλλά και την πίεση του νερού, σε πολλές περιοχές της πόλης.

«Αυτή τη στιγμή έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την μελέτη του συγκεκριμένου έργου. Όταν λέμε υδραυλικό μοντέλο, εννοούμαι τον πλήρη ανασχεδιασμό των ζωνών υδροδότησης του Αγρινίου. Αυτόματα θα επέλθει ισορροπία μεταξύ της πίεσης του νερού και της επαρκούς ποσότητας. Αρκετά συχνά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το συγκεκριμένο θέμα. Για παράδειγμα σε σπίτι του τετάρτου ορόφου πολυκατοικίας στο Αγρίνιο μπορεί να μην επαρκεί το νερό λόγω της χαμηλής πίεσης. Αυτό με τον ανασχεδιασμό των ζωνών υδροδότησης δεν θα υφίσταται» ανέφερε ο κ. Σκορδόπουλος.

Στο μικροσκόπιο του «Δημόκριτου» η λίμνη Τριχωνίδα για το πρόγραμμα «Balkan Med»

Στο μεταξύ στο μικροσκόπιο του «Δημόκριτο» θα τεθεί για τον επόμενο χρόνο η λίμνη Τριχωνίδα, ώστε να περάσει τα τεστ για ένταξή της στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Balkan Med 2014-2020» που θα έχει ως αποτέλεσμα πολλαπλά οφέλη, κυρίως τουριστικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα, για την περιοχή. Η λίμνη Τριχωνίδα όπως και προ ημερών είχε δημοσιοποιήσει η «Σ», είναι η μοναδική σ’ ολόκληρη τη χώρα που συγκεντρώνει πιθανότητες για να ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Συνολικά από τα Βαλκάνια θα ενταχθούν 4 λίμνες και ευχή όλων είναι ο φάκελος της Τριχωνίδας να πάρει το πράσινο φως από την αρμόδια επιτροπή.   

aggelopoulos