Κραυγή αγωνίας για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Το Υπουργείο δεν εξέδωσε ΦΕΚ για νομιμοποίηση της παράτασης των συμβάσεων!

Παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 6 μήνες – Έτοιμοι για επίσχεση εργασίας

Απλήρωτους θα

αφήσει για άλλη μία φορά η πολιτεία τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ειδικά στο τέλος του έτους με τις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις, λόγω της μη έκδοσης ΦΕΚ για την νομιμοποίηση της παράτασης των συμβάσεων, μέχρι 31/12/2015. Επιπρόσθετα, η υποχρεωτική κατάθεση των τιμολογίων στο 100% της δαπάνης στον Οργανισμό, που έχει γίνει για τους τελευταίους 6 μήνες του τρέχοντος έτους, θα έχει ως συνέπεια οι συμβεβλημένοι ιατροί να κληθούν να πληρώσουν φόρους για ποσά που δεν έχουν εισπραχθεί.

Σύμφωνα με το μέλος

της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου «η  Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, η επαγγελματική ένωση των συμβεβλημένων ιδιωτών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, έχει ζητήσει τόσο δημοσίως , όσο και με αιτήσεις της στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΠΥΥ άμεση συνάντηση για διευθέτηση των φλεγόντων θεμάτων. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να μη δοκιμάζει την υπομονή, αλλά και τις βιοποριστικές αντοχές των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ, που έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια στην ΠΦΥ (Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας) της χώρας. Το «ευχαριστώ» της πολιτείας προς τους ιατρούς που εξυπηρετούν το μεγαλύτερο μερίδιο των ασφαλισμένων είναι η διαρκής στάση πληρωμών με αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που χρονολογούνται από το 2010 και που κινδυνεύουν με οριστική παραγραφή.

Ζητούμε την άμεση νομοθετική κατοχύρωση των συμβάσεων για το Β’ εξάμηνο του 2015 με ΦΕΚ καθώς και άμεση συνάντηση με τον Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, όπως και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ. Αδυναμία επίλυσης αυτών των θεμάτων και αποφυγή συνάντησης με την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, θα πυροδοτήσει την απογοήτευση και οργή των συμβεβλημένων ιατρών. Κάτι τέτοιο θα μας αναγκάσει να απαντήσουμε στην αδιάφορη στάση με επίσχεση παροχής των υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, με αποκλειστική ευθύνη της ηγεσίας Υπουργείου Υγείας και ΕΟΠΥΥ. Η επίλυση των προβλημάτων, προς όφελος των εκατομμυρίων ασφαλισμένων, δεν επιτυγχάνεται με την αποφυγή της πραγματικότητας και με κωλυσιεργίες».

Η διαμορφωθείσα κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ «αγγίζει» ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ασφαλώς την Αιτωλοακαρνανία. Οι επτά γιατροί στο νομό βρίσκονται σε απόγνωση με το μέλλον τους να προδιαγράφεται τουλάχιστον αβέβαιο, την ώρα βέβαια που για μία ακόμη φορά το μάρμαρο θα πληρώσουν οι ασφαλισμένοι.

aggelopoulos