Έβαλαν φωτιά στο παλιό νοσοκοµείο Μεσολογγίου

Επικίνδυνο είναι πλέον το παλιό νοσοκομείο Μεσολογγίου, καθώς έχει γίνει εστία μόλυνσης και η κατάρρευσή του θεωρείται θέμα χρόνου.
Η εγκατάλειψη φαίνεται πολύ έντονα δεδομένου ότι ένα αρκετά μεγάλο μέρος της στέγης έχει καταρρεύσει, πόρτες και παράθυρα δεν υπάρχουν, και στο εσωτερικό η λεηλασία είναι πρωτόγνωρη. Από τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις δεν έχει μείνει τίποτα, αφού οι κυνηγοί χαλκού έχουν ξηλώσει όλα τα καλώδια, τους ηλεκτρικούς πινάκες και ότι άλλο ηλεκτρολογικό υπήρχε, για να πάρουν το χαλκό και τα μεταλλικά αντικείμενα. Μέχρι και τα σώματα καλοριφέρ έχουν πάρει. Τα τζάμια και τα πατζούρια είναι σπασμένα, ενώ τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά του κτιρίου πέφτουν σοβάδες και κομμάτια από τους τοίχους, καθώς και τα ταβάνια.
Όσο περνάει ο καιρός η εικόνα γίνεται όλο και πιο θλιβερή, γιατί τα φυτά τρυπώνουν από τα παράθυρα και στοιχειώνουν το κτίριο. Ωστόσο ακόμα υπάρχει στα πατώματα έντυπο υλικό που περιλαμβάνει προσωπικά στοιχεία ασθενών. Κάθε φορά που η ΑΙΧΜΗ επισκέπτεται το κτίριο και καταγράφει την εξέλιξη της κατάστασης, διαπιστώνει ότι το έντυπο υλικό αυξάνεται…

aixmi-news.gr