«Θύελλα» για τα σκορπισμένα πορτοκάλια

Την Παρασκευή 11-12-2015 διανεμήθηκαν στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου ποσότητες πορτοκαλιών, οι οποίες συγκεντρώθηκαν σε κλειστό περιφραγμένο χώρο εντός του Δημοτικού Σταδίου της πόλης του Μεσολογγίου.
Κατά την πρώτη ημέρα διανομής, δεν προσήλθαν όλοι οι δικαιούχοι προκειμένου να παραλάβουν τις ποσότητες που τους αντιστοιχούσαν.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνουν στο χώρο κιβώτια πορτοκαλιών, τα οποία όμως θα διατίθεντο και πάλι από το πρωί της Δευτέρας σε οικογένειες ή φορείς που ασχολούνται με την μέριμνα οικονομικά αδύνατων συμπολιτών μας, όπως άλλωστε γίνεται σε κάθε διανομή όπου διαπιστώνεται περίσσευμα προϊόντων.
Ωστόσο, κατά τις νυχτερινές ώρες άγνωστοι εισέβαλλαν στον περιφραγμένο χώρο, διασκορπίζοντας ποσότητες πορτοκαλιών στο έδαφος. Σύμφωνα με την καταμέτρηση των κιβωτίων που έγινε σήμερα το πρωί, όπως αποδεικνύεται σκοπός των αγνώστων δεν ήταν η κλοπή.
Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, αφενός δεν μπορεί -και δεν είναι δυνατό άλλωστε – να κατανοήσει την «λογική» που υπέδειξε μια τέτοια ενέργεια, αφετέρου καταδικάζει απερίφραστα τις προσπάθειες εκμετάλλευσης του δυσάρεστου γεγονότος από συγκεκριμένο διαδικτυακό τόπο, για τη δημιουργία «δημοσιογραφικών» εντυπώσεων.
Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ο χώρος ήταν «αφύλακτος», χωρίς ο συντάκτης του δημοσιεύματος να παρατηρήσει την περίφραξη ασφάλειας η οποία μάλιστα είναι ευδιάκριτη στην φωτογραφίες που δημοσιεύονται. Σαφώς ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα οικονομικής υποστήριξης για νυκτερινή «περιπολία» προς διαφύλαξη πορτοκαλιών.
Το γεγονός δε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε κατά τρόπο προκλητικό, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την προέλευσή της. Η προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να ενισχυθούν οι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες θα συνεχισθεί και μάλιστα με εντατικότερο τρόπο τις επόμενες ημέρες, παρά την αντίθετη «άποψη» ορισμένων «ελάχιστων» οι οποίοι στερούνται σεβασμού προς τους ίδιους τους συμπολίτες τους.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος
Ευαγγελία Τσέλιου

mesologgi_onairnews2