Μεταφέρθηκε μετά από 25 χρόνια το ΠΕΔΥ Άρτας! (ΦΩΤΟ)

IMG_6292   IMG_6291«Μια πολύ σημαντική και θετική εξέλιξη, μιας και ένα αίτημα 25 χρόνων της τοπικής κοινωνίας της Άρτας έγινε πραγματικότητα. Το ΠΕΔΥ της Αρτας ολα αυτά τα χρόνια στεγάζονταν σε ένα κτήριο που ήταν ακατάλληλο για να παρέχει δημόσιες πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας, δεν πληρούσε τις σύγχρονες προδιαγραφές που απαιτούνται για αυτές τις δομές. Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια σε συνεργασία με το Γ.Ν Αρτας κατάφερε να μεταφέρει αυτή τη δομή σε χώρο του ΚΕΦΙΑΠ Αρτας, γλιτώνοντας για τον Έλληνα φορολουγουμενο αρκετές χιλιάδες ευρώ το έτος, που στοίχιζε το μίσθωμα στο ακατάλληλο κτήριο που στεγάζονταν.
Η μετεγκατάσταση του ΠΕΔΥ στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ Αρτας
  • αναβαθμίζει τις υπηρεσίες υγείας, διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών στο χώρο (ενας χώρος με σύγχρονες κτηριακές προδιαγραφές μέσα στον αστικό ιστό της πόλης με εύκολη πρόσβαση)
  • Διασφαλίζει τη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ ως κέντρο αποκατάστασης στην περιοχή. Δεν αλλάζει η συνολική φυσιογνωμία της δομής του ΚΕΦΙΑΠ, ενώ ενισχύεται με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με στόχο να λειτουργήσει με πλήρη τρόπο.
  • Εξοινομούνται πόροι για το σύστημα υγείας την ώρα που και το κάθε ευρώ έχει τη σημασία του, άρα ακόμα και μέσα σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον μπορεί με εξορθολογισμό να έχουμε μετρίσιμα αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών και να μην γίνεται το «πάρτυ» όπου είχαμε δημόσιες υπηρεσίες σε πολλά διασπαρμένα ακίνητα με μεγάλα μισθώματα».

Μιλτιάδης Ζαμπάρας

Υποδιοικητής 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας