«Μαϊμού» άνεργοι εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες

Κυκλοφορούν καλοντυμένοι για να παραπλανούν τα υποψήφια «θύματά» τους – Ποια η μέθοδος της σπείρας

Νέα σπείρα εξαπάτησης

ανυποψίαστων πολιτών έχει κάνει τις τελευταίες μέρες την εμφάνισή της στο Αγρίνιο. Μετά το κύκλωμα εκβιαστών που υποδύονται τους αστυνομικούς και ζητούν από γονείς χρηματικά ποσά για δήθεν θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα που έχει προκαλέσει το παιδί τους στο οποίο προ ημερών είχε αναφερθεί εκτενώς η «Σ», αυτό το διάστημα νέα σπείρα προσπαθεί να εξαπατήσει κυρίως ηλικιωμένα άτομα με τις καταγγελίες να «πέφτουν βροχή».

Σύμφωνα λοιπόν με

καταγγελίες που βρίσκονται στη διάθεση της «Σ» δυο άνδρες που κινούνται κυρίως στο κέντρο του Αγρινίου, στήνουν καρτέρι… σε ηλικιωμένα κυρίως άτομα και προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή τους, με στόχο τα χρήματα. Έτσι λοιπόν όταν βλέπουν μια ηλικιωμένη να περπατά με διακριτικότητα κατευθύνονται προς το μέρος της και τότε τις προσεγγίζουν ξεκινώντας δήθεν να μιλούν στο τηλέφωνο, περιγράφοντας την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι ίδιοι και τα… κατά φαντασία παιδιά τους. προσπαθούν δηλαδή μέσω επίκλησης στο συναίσθημα να αποκομίσουν χρηματικά ποσά. Κάποιες από τις στιχομυθίες που έχουν αναφερθεί από «θύματα» των συγκεκριμένων στη «Σ» είναι οι εξής:

«Τι να κάνω που σήμερα δεν έχω ούτε ένα ευρώ και το παιδί θα μείνει νηστικό; Από χθες το ταΐζω μόνο με νερό. Πόσο θα συνεχιστεί αυτό ακόμα; Έχω ψάξει παντού για δουλειά αλλά δεν βρίσκω πουθενά» είναι κάποιοι από τους «μαϊμού» διαλόγους που στοχεύουν στη συγκίνηση ανυποψίαστων πολιτών. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Σ» αρκετοί συμπολίτες μας έχουν πέσει στην παγίδα των συγκεκριμένων ανδρών.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται, καθώς το παρουσιαστικό των συγκεκριμένων απατεώνων δεν παραπέμπει σε άτομα που προβαίνουν σε έκνομες ενέργειες αφού συνήθως κυκλοφορούν καλοντυμένοι θέλοντας να δείξουν προφίλ νοικοκύρη…

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες τα εν λόγω άτομα δεν διστάζουν να στέκονται ακόμα και έξω από εμπορικά καταστήματα. Ενδεικτική είναι η περίπτωση που συνέβη προ ημερών έξω από κομμωτήριο στο κέντρο του Αγρινίου εκεί όπου πολλές γυναίκες έπεσαν θύματα της απάτης και λυπήθηκαν… ένα από τα άτομα αυτά δίνοντάς του μάλιστα αρκετά χρήματα!

aggelopoulos