Έβαλαν 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 79χρονη για τα ζαρζαβατικά!

Μετά τον καστανά και την πλανόδια με το λιβάνι, ελεγκτές της ΔΟΥ Τρικάλων «συνέλαβαν» αυτή τη φορά ηλικιωμένη να πουλά μικρή ποσότητα λαχανικών χωρίς να κόβει αποδείξεις…

Τα «γυαλιά» στους συναδέλφους τους του ΣΔΟΕ οι οποίοι αποκάλυψαν τον ιδιοκτήτη παραδοσιακού καφενείου που «ξέχασε» να δηλώσει 3,6 εκατομμύρια ευρώ, έβαλαν οι ελεγκτές της ΔΟΥ Τρικάλων που κατάφεραν ένα… ακόμη πιο γερό χτύπημα στη φοροδιαφυγή.

Οι άξιοι στυλοβάτες της ελληνικής οικονομίας τιμώρησαν με πρόστιμο 5.000 ευρώ μια αδίστακτη 79χρονη που είχε το θράσος να πουλάει μικρή ποσότητα ζαρζαβατικών στη λαϊκή χωρίς άδεια! Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλιμάκιο των ελεγκτών κάνει φύλλο και φτερό τα περιουσιακά στοιχεία της φοροφυγάδος, για να εξακριβώσει πόσα… εκατομμύρια έβγαλε τόσα χρόνια από το μαϊντανό και τον άνηθο!

Ήταν η τρίτη μεγάλη επιτυχία των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους σε αυτούς που τολμούν να το εξαπατούν και να οδηγούν σε κατάρρευση τα ταμεία του. Είχε προηγηθεί ο 90χρονος καστανάς στην Καρδίτσα που δεν διέθετε… ταμειακή μηχανή και ακολούθησε η 67χρονη πλανόδια που πωλούσε χωρίς άδεια… 37 καρβουνάκια για θυμίαμα και 10 τεμάχια μοσχολίβανο κοντά στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο. Και σε αυτούς είχε επιβληθεί αντίστοιχο πρόστιμο ύψους 5.000 χιλιάδων ευρώ, που σίγουρα θα έχουν ήδη πληρώσει μια και είχαν τόσα παράνομα κέρδη!

protothema.gr