Εν αναμονή της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον θάνατο του 85χρονου στο Σχίνο

Τι περιμένουν οι Αρχές για να «δέσουν» την αυτοκτονία

 

Εν αναμονή της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον θάνατο του 85χρονου στο Σχίνο

 

Η εξαφάνιση, τα σημειώματα και η κυνηγετική καραμπίνα

 

 

 

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης του νοσοκομείου του Ρίου αναμένουν οι τοπικές αρχές για να επισημοποιήσουν την εκδοχή αυτοκτονίας του 85χρονου από την περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ριγανά, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος στο όχημά του την Τετάρτη το μεσημέρι στην περιοχή του Σχίνου κοντά στην Καμαρούλα Αγρινίου. Οι αρχές από την πρώτη στιγμή απέκλεισαν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, καθώς σημείωμα του αυτόχειρά βρέθηκε τόσο στον χώρο της τραγωδίας, όσο και στο σπίτι όπου διέμενε εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ήθελε να βάλει τέλος στην ζωή του.

 

Η υπόθεση εξελίχθηκε σε θρίλερ καθώς την Τρίτη, ο γιός του ηλικιωμένου, είχε δηλώσει την εξαφάνιση του πατέρα του στην αστυνομία. Ο 85χρονος δεν είχε δώσει ίχνη ζωής και την Πέμπτη το μεσημέρι εντοπίστηκε απανθρακωμένος από διερχόμενο οδηγό στην περιοχή του Σχίνου. Μάλιστα σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο αυτόχειρας επισκέπτονταν την συγκεκριμένη περιοχή αρκετά συχνά.

 

Την ίδια στιγμή μέσα στο καμμένο όχημα του 85χρονου βρέθηκε και μια κυνηγετική καραμπίνα την οποία ωστόσο δεν φαίνεται να χρησιμοποίησε.

Η σορός του ηλικιωμένου έχει μεταφερθεί για νεκροψία – νεκροτομή στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, το πόρισμα της οποίας θα διαλευκάνει πλήρως την υπόθεση. Πάντως αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας εξετάζουν με μεγάλη προσοχή την υπόθεση καθώς ναι μεν υπάρχουν ισχυρά ευρήματα και ενδείξεις που οδηγούν τις έρευνες στην αυτοκτονία, ωστόσο αντίστοιχες περιπτώσεις κατά το παρελθόν είχαν εξελιχθεί σε αστυνομικό φιάσκο, καθώς χρόνια μετά είχε αποδειχθεί ότι θάνατοι που αρχικά είχαν χαρακτηριστεί ως αυτοκτονίες σχετίζονταν με εγκληματικές ενέργειες.

Νίκος Αγγελόπουλος