ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΚατασκεύασε 55 αμαξίδια για ανάπηρα ζώα μέσα σε 4 μήνες (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Κατασκεύασε 55 αμαξίδια για ανάπηρα ζώα μέσα σε 4 μήνες (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Κατασκεύασε 55 αμαξίδια για ανάπηρα ζώα μέσα σε 4 μήνες (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Το 55ο ήταν το αμαξίδιο που κατασκεύασε ο Βασίλης Τζιγκούρας για ένα ακόμα ανάπηρο ζώο, ένα παράλυτο στα πίσω πόδια κουνέλι, μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες.

Από τον περασμένο Ιούλιο από τότε δηλαδή που ξεκίνησε να ασχολείται με κατοικίδια, που αντιμετωπίζουν προβλήματα βάδισης, ο άνεργος υδραυλικός δέχτηκε δεκάδες κλήσεις και μηνύματα στη σελίδα του στο facebook +2feet για βοήθεια από κάθε γωνιά της χώρας κυρίως για σκυλιά, γατιά – και όχι μόνο – που έπεσαν θύματα τροχαίων ή πάσχουν από κάποια ασθένεια η οποία δεν του επιτρέπει να πατήσουν τα πίσω πόδια τους.

Οι πλαστικοί σωλήνες, οι ρόδες και τα λουριά που απαρτίζουν το αναπηρικό καροτσάκι δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση για να συναρμολογηθούν από κάποιον που δεν ξέρει ή δεν κάνει τις κατάλληλες μετρήσεις ώστε το ζώο να μην τραυματιστεί τρέχοντας, να μην υποφέρει περαιτέρω, αλλά και να μην επιδεινωθεί η κατάσταση του.

Μάλιστα ο κ. Τζιγκούρας απαντά μέσω του zoosos.gr στους επικριτές του που τον κατηγορούν ότι «εκμεταλλεύεται την αναπηρία των ζώων για να βγάλει λεφτά». Τονίζει ότι πολλά από τα καροτσάκια τα προσέφερε δωρεάν καλύπτοντας ο ίδιος ακόμα και τα έξοδα αγορά των υλικών, αφού οι κηδεμόνες των ζώων ήταν είτε άνεργοι είτε στα όρια της επιβίωσης ή επρόκειτο για αδέσποτα σκυλιά και γατιά που κάποιοι ανέλαβαν να τα βοηθήσουν.

«Αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά με την κατασκευή των αμαξιδίων μετά από μήνες μελέτης όχι για να πλουτίσω αλλά για να βοηθήσω τα ίδια τα ζώα και εκείνους που νοιάζονται γι’ αυτά τα ανυπεράσπιστα πλάσματα. Η χρέωση γίνεται ανά περίπτωση καθώς δεν είναι όλα τα περιστατικά ίδια και οι ώρες που απαιτούνται για την κατασκευή αμαξιδίων είναι πολλές. Σε όσους με κατηγορούν απαντώ ότι για να μπορείς να βοηθάς πρέπει να μπορείς να ο ίδιος αρχικά να ζήσεις.

Το κουνέλι που τραυματίστηκε στην Παλλήνη είναι το δεύτερο κουνέλι στο οποίο βάζουμε ρόδες. Το πρώτο ήταν στην Σπάρτη και χρειάστηκε να ταξιδέψω ως εκεί για να το δω από κοντά να παρατηρήσω πως περπατάει και να καταφέρω να φτιάξω τον μηχανισμό που θα κάνει τη ζωή του καλύτερη και δεν θα το επιβαρύνει» μας τόνισε ο κ. Τζιγκούρας.

Το κουνελάκι,όπως μας είπε η Αφροδίτη η ιδιοκτήτρια του, τραυματίστηκε σοβαρά πριν από δύο μήνες πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού τους στο έδαφος από ύψος τεσσάρων μέτρων. «Το ζώο χτύπησε πολύ στα πίσω του πόδια,το ένα εκ των οποίων είναι τελείως παράλυτο και θα του αφαιρεθεί, ενώ το δεύτερο αν και το αισθάνεται δεν μπορεί να το πατήσει. Ο κτηνίατρος μας προέτρεψε να βρούμε αναπηρικό καροτσάκι για θηλυκό κουνέλι μας και ψάχνοντας βρήκαμε τον Βασίλη Τζιγκούρα. Πλέον το ζώο μπορεί και κινείται ξανά» μας εξήγησε.

zoosos.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr