Στο περιθώριο οι υποσιτιζόμενοι μαθητές του Αγρινίου!

Μόνο στην Αθήνα το πρόγραμμα δωρεάν  δεκατιανού σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

Εκτός του πλάνου

του Υπουργείου Παιδείας, που αφορά στα προγράμματα προσφοράς δεκατιανού στους μαθητές σχολείων, τέθηκε το Αγρίνιο, καθώς ο προγραμματισμός περιλαμβάνει μόνο σχολικές μονάδες της Αθήνας!

Κατά συνέπεια οι δεκάδες μαθητές, που προέρχονται από αδύναμες οικονομικά οικογένειες θα εξακολουθούν να στερούνται το δωρεάν κολατσιό. Από την πλευρά της η δημοτική αρχή με τα περιορισμένα έσοδά της, προσπαθεί να δώσει ανάσα ζωής σε αυτά τα παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

«Η παρούσα Κυβέρνηση

δεν έμεινε πιστή στις εξαγγελίες της, για επέκταση του συγκεκριμένου προγράμματος σε όλη την χώρα. Είναι άδικο να αντιμετωπίζονται τα παιδιά της επαρχίας συμπεριλαμβανομένων και του Αγρινίου, ως παιδιά δεύτερης κατηγορίας. Από την πλευρά μας εμείς ως δημοτική αρχή, με διακριτικότητα και σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικές κοινότητες της περιοχής, χορηγούμε δεκατιανό σε μαθητές – παιδιά απόρων οικογενειών, σε σχολεία του Δήμου Αγρινίου.

Τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου μας ως γνωστόν είναι πενιχρά, ωστόσο θεωρούμε ότι η κοινωνική αλληλεγγύη εν μέσω της καταιγίδας της ανθρωπιστικής κρίσης πρέπει να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Καθημερινά περίπου 60 παιδιά της περιοχής, έχουν το πρωί το κουλούρι τους καθώς πρόκειται για παιδιά οικογενειών που οι γονείς τους δεν έχουν την δυνατότητα να τους δώσουν ούτε ένα ευρώ για να ψωνίσουν από το κυλικείο. Επαναλαμβάνω ωστόσο ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης συμπεριφέρθηκε άδικα και άκομψα στα παιδιά φτωχών οικογενειών της επαρχίας αποκλείοντάς τα από το πρόγραμμα δωρεάν κολατσιού» ανέφερε μιλώντας στη «Σ» ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Γκρίζης.

Την ίδια στιγμή δυσφορία

για το θέμα έχουν εκφράσει και οι υπόλοιποι Δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας και ευρύτερα της Δυτικής Ελλάδας. Το θέμα αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στην επόμενη συνεδρίαση της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας.

aggelopoulos