Επιστροφή εκατοντάδων μεταναστών στην Πάτρα περιμένουν οι Αρχές, μετά το μπλόκο στην Ειδομένη

Φόβους για επιστροφή εκατοντάδων οικονομικών μεταναστών στην Πάτρα, εκφράζουν αξιωματούχοι της Αστυνομίας και του λιμενικού μετπά τις σημερινές εξελίξεις στην Ειδομένη.

Όπως πληροφορείται το tempo24.gr, οι πληροφορίες για επιστροφή οικονομικών μεταναστών στην Πάτρα διασταυρώνονται από διάφορες «πηγές» ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ήδη εκατοντάδες μετανάστες αναζητούν μέσα μεταφοράς προκειμένου από την περιοχή του φαλήρου να κινηθούν προς την Πάτρα.

Να σημειωθεί οτι σύμφωνα με τα ισχύοντα, ο Νομός Αχαΐας συγκαταλέγεται ανέμσα στις περιοχές όπου δεν μπορούν να διακινούνται οικονομικοί μετανάστες, λόγω του οτι η Πάυτρα συγκαταλέγεται στις πύλες εξόδου της χώρας.

Γι’ αυτό το λόγο αξιωματικοί της Αστυνομίας θεωρούν οτι στην μετακίνησή τους δεν αποκλείεται να συνδράμουν κυκλώματα που θα τους διευκολύνουν.

Ήδη τα μπλόκα της Αστυνομίας στην Αθηνών Πατρών έχουν ενισχυθεί και οπι έλεγχοι των οχημάτων εντατικοποιούνται, ωστόσο κανείς δεν αποκλείει οτι οι ροές των μεταναστών προς την Πάτρα θα ενισχυθούν τγο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ήδη το απόγευμα της Τετάρτης, δεκάδες μετανάστες που μεταφέρθηκαν από την Ειδομένη με λεωφορεία στο Φάληρο, εξαφανίστηκαν προς κάθε κατεύθυνση μετά την αποβίβασή τους.

Υπενθυμίζεται οτι οι οικονομικοί μετανάστες που βρίσκονταν στην Πάτρα, είχαν εγκαταλείψει την περιοχή κινούθμενοι προς τα σύνορα. Κάποιοι κατάφεραν να φύγουν προς τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, ωστόσο μετα΄τις τελευταίες εξελίξεις και τον αποκλεισμό της εξόδου από τα σύνορα των οικονομικών μεταναστών, η επιστροφή τους θεωρείται βέβαιη.

tempo24.gr