Ισοδύναμες, παρά την ήττα και την αδικία

ΠΑΣ Ιωνικός Αγρινίου  και Φιλαθλητικός Πρέβεζας στην αναμέτρηση του Σαββάτου για το Κύπελλο του  Βόλλεϋ Γυναικών  επιβεβαίωσαν την απόλυτη αγωνιστική ισορροπία μεταξύ τους. Κι αυτή τη  φορά κρίθηκε στο tie break, υπέρ του Φιλαθλητικού,  χωρίς να καθορίσει τη νίκη η «ρώσικη ρουλέτα», αλλά το έκανε ο διαιτητής.
Συγκεκριμένα στο 5ο σετ και ενώ προηγούνταν  ο Φιλαθλητικός με 10-11 ο διαιτητής τιμώρησε πανηγυρισμό αθλήτριας του Ιωνικού για επιτυχημένη επίθεση (πέτυχε πόντο) με κόκκινη κάρτα (πόντος) και στην συνέχεια η ομάδα της Πρέβεζας πραγματοποίησε δύο σέρβις με λάθος περιστροφές (δύο πόντοι). Όταν  επιβεβαιώθηκε το λάθος αφαιρέθηκε μόνο ο ένας από τις φιλοξενούμενες.  Οι αψυχολόγητες αποφάσεις του διαιτητή σε εκείνο το  κρίσιμο σημείο του αγώνα (στο 5ο σετ)  αλλά και σε όλη σχεδόν την διάρκεια του παιχνιδιού σε βάρος του Ιωνικού, που καθόρισαν  το νικητή.
2e6017ab-3af1-4fb6-a82e-ae71e6bc1f9e
Η ομάδα του Ιωνικού κι αυτή της Πρέβεζας έδωσαν σκληρή μάχη και το αποδεικνύουν τα σκορ στα τέσσερα άλλα σετ, όπου υπήρξε απόλυτη ισορροπία , αλλά αυτή του Αγρινίου αδικήθηκε κατάφωρα  από την διαιτησία  κι έχασε τον αγώνα και την πρόκριση στην τρίτη φάση του Κυπέλλου.
Οι φίλαθλοι για μια ακόμη φορά στήριξαν με πάθος και ενθουσιασμό τις προσπάθειες των κοριτσιών του Ιωνικού,  απόλαυσαν ένα σπουδαίο σε ποιότητα παιχνίδι και παρά το προχωρημένο της ώρας, αφού ο αγώνας τελείωσε στις 22.49, δεν σταμάτησαν στιγμή να ενθαρρύνουν την ομάδα για τη  νίκη.
Η επόμενη συνάντηση για το πρωτάθλημα μεταξύ των δυο ομάδων  θα καθορίσει και το ποια ομάδα θα πάρει το πλεονέκτημα των play offs, αφού οι δυο ομάδες είναι ισοδύναμες και οι δυο καλύτερες της Κατηγορίας. Ο αγώνας αυτός  θα γίνει στην Πρέβεζα στις 23 Ιανουαρίου.
Τα σετ: 24-26, 26-24, 18-25, 25-19, 10-15.
ΙΩΝΙΚΟΣ: (Ασημακούλας) Λογκιζίδου, Παπανίκου, Μποτσάκη, Σαρδελή, Ζυγούρη, Μπαλωμένου, Τζωρτζοπούλου, Σταμουλακάτου, Καλαμπούκα, Λιάκου.
ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ: (Ζήσης) Ντάκουλα, Γιάγια, Μπαρμπούδη, Κουτσογιαννοπούλου, Μπακάλη, Κοσμίδου, Αγκάλι, Πιετά, Ράπτη,Διαμαντή.
papaioannou