«Κινδυνεύουν» δύο σεζόν

Η περσινή πορεία του Παναιτωλικού άφησε «υποσχέσεις» πως αυτή η ομάδα μπορεί να αναδειχθεί σε μια δύναμη του Ελληνικού ποδοσφαίρου,  ίσως και να διεκδικήσει τα πρωτεία της περιφέρειας από τον Αστέρα Τρίπολης. Κάτι τέτοιο  μπορούσε να συμπεράνει κανείς κι από τους στόχους που τέθηκαν το καλοκαίρι, με μεγάλο μέρος της περσινής ομάδας να «ξηλώνεται». Αλλαγές που έγιναν για το βήμα παραπάνω.
Το μοντέλο απέτυχε παταγωδώς! Οι δεκατρείς Αγωνιστικές είναι κάτι λιγότερο απ’ το μισό πρωτάθλημα, αλλά υπάρχουν και τα δύο ματς του Κυπέλλου. Το δείγμα είναι (υπέρ)αρκετό για  να δώσει ασφαλή συμπεράσματα. Δύο προπονητές ήρθαν και ο Ματζουράκης μετρά ήδη εννέα επίσημα παιγνίδια. Ο χρόνος προσαρμογής των νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών έχει εκπνεύσει προ πολλού και θα αποτελέσει έκπληξη αν κάποιος απ’ αυτούς παρουσιάσει κάτι πολύ καλύτερο στη συνέχεια. Υπάρχουν και πολύ  καλοί παίκτες, αλλά σύνολο όχι.
Ο Ματζουράκης συνεχίζει να κάνει δηλώσεις σαν  να μην   είναι αυτός ο προπονητής, αλλά ο… ψυχοθεραπευτής της ομάδας και με την  τακτική του αυτή ουσιαστικά αποστασιοποιείται από τις επιλογές του καλοκαιριού. Από τη  πλευρά του έχει δίκιο, μα  ήξερε τι αναλάμβανε. Αυτό που λέγονταν  «ελαφρά τη καρδία» από τα φιλικά ακόμα, ότι δηλαδή χρειάζονται παίκτες που να μπορούν να γίνουν ομάδα και να υποστηρίξουν μια ανώτερη ποδοσφαιρική οντότητα για τον Παναιτωλικό, γίνεται πλέον επιτακτική ανάγκη.
Η μεταγραφική περίοδος… καταφθάνει. Στα τρία  τελευταία ματς, αντί για βελτίωση, εμφανίστηκε κάμψη. Ανύπαρκτη η επίθεση με την ΑΕΚ, ανύπαρκτη όλη η ομάδα στο Κύπελλο, ανύπαρκτη η άμυνα με τον Ατρόμητο. Ειδικά την Δευτέρα  σε αγώνα που μπορούσε να αναδειχθεί ως κέρδος η μισή χρονιά, καθώς η νίκη θα σήμαινε σημαντική   απαλλαγή άγχους για την παραμονή, δεν είδαμε ούτε τα αυτονόητα. Όχι απαραίτητα τη νίκη, έστω τα «γυαλισμένα» μάτια των παικτών του Παναιτωλικού. Εν τέλει αν η ομάδα δεν μπει σε άλλη ρότα και συνεχίσει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας δεν χάνεται μόνο η τρέχουσα Αγωνιστική περίοδος, αλλά και η περσινή που θα φαντάζει κούφια… «φωτοβολίδα».
papaioannou