Πάτρα: Τρεις συλλήψεις για τους εμπρησμούς στους κάδους

Με συλλήψεις από την Άμεση Δράση Πατρών σταμάτησε η δράση των εμπρηστών των κάδων που έδρασαν τη νύχτα της Δευτέρας.

Για τις διαδοχικές πυρκαγιές σε πέντε κάδους στην περιοχή της Αγίας Τριάδας συνελήφθησαν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων κι ένας ανήλικος.

Εκτός από την Πυροσβεστική, κινητοποιήθηκε και η Αστυνομία, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις και έπειτα από τον άμεσο συντονισμό του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου, άνδρες της Άμεσης Δράσης ενήργησαν κάνοντας ελέγχους στους γύρω δρόμους.

Πληροφορίες του tempo24.gr αναφέρουν ότι συνολικά έγιναν πέντε προσαγωγές.

Το βέβαιο είναι ότι εξ αυτών τρία άτομα νεαρής ηλικίας, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος, ομολόγησαν την πράξη τους και συνελήφθησαν για τους εμπρησμούς στους κάδους.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν ένας 15χρονος και δύο ακόμοι νεαροί ηλικίας 19 και 20 ετών αντίστοιχα.

Ο ανήλικος, με εντολή Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος, ενώ τα δύο άλλα άτομα κρατούνται και θα ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης, δεν πρόκειται για άτομα που να έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.

Όπως έγραψε το tempo24.gr, πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε στις 23.00 στη συμβολή των οδών Ιωνίας και Ηρακλείου. Η συνέχεια ήταν λίγα λεπτά αργότερα στην οδό Γ. Φραντζή και συγκεκριμένα στη διασταύρωση με την  Τομπάζη.

Ακολούθως, άλλοι δύο κάδοι τυλίχτηκαν στις φλόγες στη συμβολή των οδών Σταματίου Βουλγάρεως και Λασκάρεως, ενώ η δράση σταμάτησε στην Αγίας Τριάδος και Λύκωνος, όπου έκαψαν έναν ακόμη κάδο.

 

www.tempo24.gr