«Σπιτάκια Δώρων» στο Χριστουγεννιάτικο χωριό στα Παλαιά Σφαγεία

Με χαμόγελο και όμορφες

νότες πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο Χριστουγεννιάτικο χωριό στο παρκινγκ στα Παλαιά Σφαγεία, η εκδήλωση των εθελοντών. Η εκδήλωση, σύμφωνα με την Υπεύθυνη του Δήμου Αγρινίου για τον εθελοντισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη Ανθούλα Μακρή, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, η οποία είναι αφιερωμένη σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Η εκδήλωση είχε τίτλο «Σπιτάκια των Δώρων» και εντάσσονταν στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αγρινίου.

Τα δώρα που θα συγκεντρωθούν στην εκδήλωση η οποία θα διαρκέσει καθ’ όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου, θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για τα παιδιά των οικογενειών που τροφοδοτούνται από την συγκεκριμένη δομή του Δήμου.

«Ο Δήμος Αγρινίου είναι ευαισθητοποιημένος στα κοινωνικά θέματα. Δίνει μεγάλη έμφαση σε όλες τις Κοινωνικές Δομές και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και γι’ αυτό διοργανώνει πολλές δράσεις και την περίοδο των εορτών και κατά την διάρκεια του χρόνου» δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Μακρή, η οποία συμπλήρωσε πως «ο Δήμος ξεκίνησε τον εθελοντισμό τον Νοέμβριο του 2014 και συμμετέχουν στις δράσεις του νέα άτομα, που  σχετίζονται με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την καθαριότητα. Στις γιορτές των Χριστουγέννων έχουμε συμπεριλάβει πέντε εκδηλώσεις που θα γίνουν από το τμήμα εθελοντισμού.

2 εθελοντισμός

Προσπαθούμε να

συγκροτήσουμε μια ομάδα πιστοποιημένων νοσηλευτών εθελοντών και πιστοποιημένων security εθελοντών για να βοηθήσουν τον Δήμο».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Εθελοντισμό δήλωσε πως «η 5η Δεκέμβρη έχει καθιερωθεί με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ από το 1985 ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, προκειμένου να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία της κοινωνίας και του συνόλου.

4 εθελοντισμός

Ο εθελοντισμός δίνει

νόημα και περιεχόμενο σε πανανθρώπινες αξίες, λιγότερο ή περισσότερο ξεχασμένες, όπως είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, η κοινωνική προσφορά, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Στις σημερινές συνθήκες κρίσης, ο εθελοντισμός, δίνει ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το αύριο. Είναι το αντιστάθμισμα στην κυριαρχία της τεχνολογίας και στην ηθική κατάπτωση των ανθρώπων, είναι το μέσο για ένα καλύτερο κόσμο, ένα κόσμο με χαμόγελο,  αγάπη και ευτυχία.

3 εθελοντισμός

Ο Δήμος Αγρινίου,

από το Νοέμβριο του 2014, έβαλε τις βάσεις για την ανάπτυξη του εθελοντισμού, δημιουργώντας την «Ακτίνα Εθελοντισμού». Ένα δίκτυο εθελοντισμού, που ενδυνάμωσε και συνέβαλε  στο μέγιστο βαθμό στη λειτουργία του Δήμου, στους τομείς, Κοινωνικής, Αλληλεγγύης, Παιδείας, Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Υγείας κτλ. Με την ευκαιρία της Διεθνούς ημέρας  Εθελοντισμού, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους  εθελοντές για το καθημερινό και πολυποίκιλο έργο τους , με γνώμονα την ανιδιοτελή και ουσιαστική προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο.

Ο Δήμος Αγρινίου, βρίσκεται δίπλα τους και τους στηρίζει με κάθε διαθέσιμο μέσο, γιατί  αποτελούν  την «καρδιά» των δράσεών του».

xondros1