Διχασμένος ο αναρχικός χώρος στην Πάτρα - Οι αντιεξουσιαστές... διαχωρίζουν τη θέση τους και εξηγούν γιατί δεν έκαναν πορεία

Για εσκεμμένη έναρξη της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, νωρίτερα από την ώρα που είχε ανακοινωθεί, κάνουν λόγο τα μέλη της Αντιεξουσιαστικής…

patra_593_355

Για εσκεμμένη έναρξη της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, νωρίτερα από την ώρα που είχε ανακοινωθεί, κάνουν λόγο τα μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Πάτρας.

Οι ομάδες που ανήκουν του αντιεξουσιαστικού χώρου μάλλον βρίσκονται στα "μαχαίρια", κάτι που έχει γίνει γνωστό τους τελευταίους μήνες, μετά από κάποιες συγκρούσεις που είχαν σημειωθεί στο κέντρο της Πάτρας (πλατεία Γεωργίου, πάνω μέρος οδού Πατρέως κ.λπ), όμως πλέον ανακοινώνεται σχεδόν... επισήμως.

Και αυτό γιατί το tempo24.gr παρέλαβε πριν λίγο μία ανακοίνωση από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση Πάτρας στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων πως κατά τη χθεσινή εκδήλωση μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, η πορεία ξεκίνησε εσκεμμένα νωρίτερα με αποτέλεσμα πολλοί διαδηλωτές να μην συμμετάσχουν.

Πιο συγκεκριμένα σε δελτίο τύπου σημειώνεται αναλυτικά:

"Την Κυριακή 6 Δεκέμβρη τα καλέσματα για την πορεία στην πόλη της Πάτρας κυμαίνονταν από τις 10.30 μέχρι 12 στο Παράρτημα. Ανεξαρτήτως από το ποιο κάλεσμα ήθελε ο κόσμος να πλαισιώσει , πρωτοφανής για εμάς ήταν η απόφαση για διεξαγωγή της πορείας πριν ακόμα τις 11’30 , δηλώνοντας προς το κάλεσμα της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Πάτρας , πως είτε δεν είμαστε επιθυμητοί σε μία τέτοια διαδικασία από τις υπόλοιπες ‘’δυνάμεις’’ που καλούσαν , είτε κάτω από την πίεση κάποιας ανεξήγητης για εμάς αιτίας , επέλεξαν να ξεκινήσουν την πορεία τα μπλοκ που απαρτίζονταν από 100 άτομα και κατεξοχήν από τους ‘’κινηματικούς’’. Εμείς αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε στην πορεία αγγαρεία , διότι δεν αντιλαμβανόμαστε τις κινηματικές διαδικασίες ούτε σαν υποχρέωση , ούτε σαν καταστάσεις από τις οποίες θα αντλήσουμε πολιτική υπεραξία . Είμαστε διατεθειμένοι όταν καλούμε σε τέτοιες διαδικασίες να αναλάβουμε την αντίστοιχη πολιτική ευθύνη , με αξιοπρέπεια και πολιτική συνέπεια , σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μπλοκ που προτίμησαν να κάνουν μία πορεία με τα δικά τους μέτρα και σταθμά αποκλείοντας εμμέσως κόσμο που ήθελε να διαδηλώσει. Αυτό αποδεικνύεται από την εκ των υστέρων (12.30) προέλευση αρκετού κόσμου που απορούσε για την διεξαγωγή πορείας πριν από το τελευταίο κάλεσμα όπου ‘’παραδοσιακά’’ όπως ανέφεραν και οι αριστεροί συναγωνιστές για να αιτιολογήσουν τα αδικαιολόγητα , τα καλέσματα συμπτύσσονται στην ώρα του τελευταίου. Ως αντιεξουσιαστικη δεν διεξήγαμε πορεία , διότι δεν επιθυμήσαμε η πορεία της 6 Δεκέμβρη να λειτουργήσει ως μέσο άντλησης υπεραξίας , παρά το ενδιαφέρον του κόσμου να διαδηλώσει . Από τη στιγμή που καλούμε είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε την πολιτική ευθύνη ανεξάρτητα από την σύσταση της πορείας , έτσι κι αλλιώς το γνωρίζουμε εκ των προτέρων πως θα είναι πολύμορφη . Καταλήγοντας , διαφοροποιούμε τη στάση μας από τέτοιου είδους πρακτικές και λογικές που το μόνο που το μόνο που κάνουν είναι να διασπούν τις κινηματικές διαδικασίες , και να δημιουργούν πορείες για άτομα που ‘’αντιλαμβάνονται τα πολιτικά πράγματα’’ με συγκεκριμένο τρόπο".

tempo24.gr