Αγρίνιο: «Άνοιξαν» τα «Σπιτάκια των Δώρων» στο Χριστουγεννιάτικο χωριό στα Παλαιά Σφαγεία

«Άνοιξαν» τα «Σπιτάκια των Δώρων» στο Χριστουγεννιάτικο χωριό Εθελοντικές ομάδες πιστοποιημένων νοσηλευτών και security επιχειρεί να συγκροτήσει ο Δήμος Αγρινίου! Όσα δώρα συγκεντρωθούν στα «σπιτάκια…

P1090697

P1090697«Άνοιξαν» τα «Σπιτάκια των Δώρων»
στο Χριστουγεννιάτικο χωριό

P1090684Εθελοντικές ομάδες πιστοποιημένων νοσηλευτών και security επιχειρεί να συγκροτήσει ο Δήμος Αγρινίου! Όσα δώρα συγκεντρωθούν στα «σπιτάκια των δώρων» κατά την εορταστική περίοδο θα διατεθούν στα παιδιά των οικογενειών του Κοινωνικού Παντοπωλείου!

 
Με χαμόγελο και πολύ χαρά πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Χριστουγεννιάτικο χωριό, στο παρκινγκ στα Παλαιά Σφαγεία, η έναρξη της εκδήλωσης των εθελοντών. Η εκδήλωση, σύμφωνα με την Υπεύθυνη του Δήμου Αγρινίου για τον εθελοντισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη Ανθούλα Μακρή, γίνεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, η οποία είναι αφιερωμένη σε ευπαθείς ομάδες και ειδικά στα παιδιά των ομάδων αυτών. Η εκδήλωση ονομάζεται «Σπιτάκια των Δώρων» και εντάσσεται στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου. Δώρα που θα συγκεντρωθούν στην εκδήλωση, που θα διαρκέσει καθ όλη την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για τα παιδιά των οικογενειών που τροφοδοτούνται από την συγκεκριμένη δομή του Δήμου.

IMG_20151205_173330«Ο Δήμος Αγρινίου είναι ευαισθητοποιημένος στα κοινωνικά θέματα. Δίνει μεγάλη έμφαση σε όλες τις Κοινωνικές Δομές και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και γι αυτό διοργανώνει διάφορες δράσεις και την περίοδο των εορτών και κατά την διάρκεια του χρόνου» δήλωσε μεταξύ άλλων η κα. Μακρή, η οποία συμπλήρωσε πως «ο Δήμος ξεκίνησε τον εθελοντισμό τον Νοέμβριο του 2014 και συμμετέχουν στις δράσεις του νέα άτομα, ενώ οι δράσεις σχετίζονται σε τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την καθαριότητα, την κοινωνία. Στις γιορτές των Χριστουγέννων έχουμε εντάξει πέντε εκδηλώσεις που θα γίνουν από το τμήμα εθελοντισμού. Προσπαθούμε να συγκροτήσουμε μια ομάδα πιστοποιημένων νοσηλευτών εθελοντών και πιστοποιημένων security εθελοντών για να βοηθήσουν τον Δήμο».

P1090681Η δήλωση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου για την ημέρα είναι «Η 5η Δεκέμβρη έχει καθιερωθεί με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ από το 1985 ως  Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, προκειμένου να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία της κοινωνίας και του συνόλου.
Ο εθελοντισμός δίνει νόημα και περιεχόμενο σε πανανθρώπινες αξίες, λιγότερο ή περισσότερο ξεχασμένες, όπως είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, η κοινωνική προσφορά, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο.
Στις σημερινές συνθήκες κρίσης, ο εθελοντισμός, δίνει ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το αύριο. Είναι το αντιστάθμισμα στην κυριαρχία της τεχνολογίας και στην ηθική κατάπτωση των ανθρώπων, είναι το μέσο για ένα καλύτερο κόσμο, ένα κόσμο με χαμόγελο,  αγάπη και ευτυχία.
Ο Δήμος Αγρινίου, από το Νοέμβριο του 2014, έβαλε τις βάσεις για την ανάπτυξη του εθελοντισμού , δημιουργώντας  την  «Ακτίνα Εθελοντισμού». Ένα δίκτυο εθελοντισμού, που ενδυνάμωσε και συνέβαλε  στο μέγιστο βαθμό στη λειτουργία του Δήμου, στους τομείς, Κοινωνικής, Αλληλεγγύης, Παιδείας, Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Υγείας κτλ
Με την ευκαιρία της Διεθνούς ημέρας  Εθελοντισμού, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους  εθελοντές για το καθημερινό και πολυποίκιλο έργο τους , με γνώμονα την ανιδιοτελή και ουσιαστική προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο.
Ο Δήμος Αγρινίου, βρίσκεται δίπλα τους και τους στηρίζει με κάθε διαθέσιμο μέσο, γιατί  αποτελούν  την «καρδιά» των δράσεών του».

Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Κώστας Καλαντζής.

Κων/νος Χονδρός

IMG_20151205_172944

IMG_20151205_172900

P1090686