Ζήσε Μάη μου…

Αναρμόδιο δήλωσε το κλιμάκιο αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους τοπικούς φορείς

Ζήσε Μάη μου…

Το κλιμάκιο του ΥΠΕΧΩΔΕ ήρθε, είδε και απήλθε για το ζήτημα της Ε.Ο Αντιρρίου – Ιωαννίνων

 

 

1 ζήσε Μαη μουΚλιμάκιο του ΥΠΕΧΩΔΕ και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών επισκέφτηκε χθες την περιοχή ώστε να πραγματοποιήσει αυτοψία σε σημεία που εντοπίζονται προβλήματα στον υπό κατασκευή δρόμο Αγρινίου – Καρπενησίου (χθες ξεκίνησαν τα έργα στην περιοχή του Ονείρου). Ο Δήμαρχος Αγρινίου, με αφορμή την επίσκεψη του κλιμακίου, εξήγησε τα προβλήματα που υπάρχουν στο δρόμο από το Αγρίνιο μέχρι και τον κόμβο του Παναιτωλίου, ενώ οδήγησε το κλιμάκιο στα σημεία «καρμανιόλα» για να αποκτήσουν πλήρη εικόνα ώστε να εισηγηθούν τα απαραίτητα στην αρμόδια υπηρεσία. Στόχος είναι να χαρακτηριστεί ο δρόμος αστικού τύπου και να δημιουργηθούν κυκλικοί κόμβοι στην Ερμίτσα, στην είσοδο του οικισμού Ελευθερία (Άγιος Ιωάννης Ρηγανάς) και στο ΚΤΕΛ.

2 ζήσε Μαη μουΤο κλιμάκιο μάλιστα, έκανε στάση για να παρακολουθήσει την κίνηση και να διαπιστώσει τα προβλήματα, τόσο στην είσοδο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου, όσο και στην είσοδο του Νοσοκομείου της πόλης. Έξω από το νοσοκομείο περίμεναν αρκετοί επιχειρηματίες και κάτοικοι της περιοχής για να εκφράσουν στο κλιμάκιο τα παράπονά τους. Μάλιστα, οι διαμαρτυρόμενοι συμπολίτες παρέστησαν και στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας, τονίζοντας ιδιαίτερα την επικινδυνότητα του δρόμου από το Αγρίνιο μέχρι τον κόμβο του Παναιτωλίου, τα θανατηφόρα ατυχήματα που καταγράφονται και φυσικά την υποβάθμιση των επιχειρήσεων και των περιουσιών, που βρίσκονται στις δύο κατευθύνσεις του δρόμου. Οι διαπιστώσεις που έγιναν από τους μηχανικούς ήταν θετικές για το πολυσύνθετο πρόβλημα της περιοχής, αλλά τονίστηκε ότι χρειάζεται μελέτη βελτίωσης, κάτι που σημαίνει επί της ουσίας νέο έργο στο υπάρχον έργο που είχε παραδοθεί πριν από μερικά χρόνια. Με άλλα λόγια δηλαδή, «ζήσε Μάη μου…».

P1090656Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών Ανδρέας Πολάκης δήλωσε στη «Σ» πως «εμείς έχουμε την ευθύνη για το έργο και την αναβάθμιση της Εθνικής Οδού Αγρινίου – Καρπενησίου. Ήρθαμε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αγρινίου ώστε να δούμε επί τόπου τα προβλήματα υλοποίησης της μελέτης. Είμαστε σε καλή κατεύθυνση, αναγνωρίσαμε πως όντως υπάρχουν θέματα που δεν είχαν προβλεφθεί από την αρχή, -όταν δηλαδή συντάχθηκε η μελέτη- και θα κάνουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις για να δώσουμε λύσεις. Αναφέρομαι για την εργολαβία προς το Καρπενήσι που υπάρχουν προβλήματα σχεδιασμού. Ήρθαμε να τα δούμε πριν ξεκινήσει η υλοποίηση της και επειδή υπάρχουν αντιδράσεις από επιχειρηματίες που έχουν δίκιο, ήρθαμε ώστε να έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα. Ένα έργο γίνεται για να λύσει προβλήματα και όχι για να δημιουργήσει περισσότερα. Το κομμάτι του δρόμου από τον κόμβο του Παναιτωλίου μέχρι και το Αγρίνιο δεν είναι αρμοδιότητα δική μας, αλλά θα το γνωστοποιήσουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες. Πρέπει να δοθεί μια λύση που να είναι τεχνικά σωστή και δόκιμη και από εκεί και πέρα να δημοπρατηθεί το έργο».

4 ζήσε Μαη μουΟ Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου από την πλευρά του δήλωσε πως «ο δρόμος αντί να είναι ασφαλής έχει δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα και ταυτόχρονα είναι ένα έργο εντελώς αντιλειτουργικό, όσον αφορά στην εξυπηρέτηση, την τροφοδοσία και οτιδήποτε αφορά στις επιχειρήσεις. Οι υπηρεσίες το είδαν και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Ήδη έχει προταθεί η κατασκευή ενός στρογγυλού κόμβου στο ύψος του Παναιτωλίου. Ζητάμε να γίνει το ίδιο και στο νοσοκομείο Αγρινίου. Χρειάζεται επομένως το επόμενο χρονικό διάστημα να συνεργαστούμε μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το συγκεκριμένο θέμα λόγω της αρμοδιότητάς της για τον δρόμο, προκειμένου να δούμε τι θα κάνουμε για να καταστεί ο δρόμος λειτουργικός και ασφαλέστερος».

xondros1