Όλα των συντάξεων δύσκολα

Απαράδεκτη συμπεριφορά υπαλλήλου τράπεζας σε ζευγάρι ηλικιωμένων από το Αγρίνιο

Όλα των συντάξεων δύσκολα  

Δεν δέχονταν την υπογραφή 79χρονης συνταξιούχου!

 

 

Έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια κάθετες μειώσεις στις συντάξεις τους. Η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη βαδίζει από το κακό στο χειρότερο, ενώ συν τις άλλοις μετά τα Capital Controls αναγκάζονται από τα ξημερώματα να περιμένουν στην ουρά έξω από τις τράπεζες αλλά και στα γκισέ για να λάβουν τη σύνταξή τους. Η περιπέτεια όμως για πολλούς συνταξιούχους δεν περιορίζεται στα προαναφερθέντα καθώς ένα ζευγάρι ηλικιωμένων πέρασε προ ημερών μια απίστευτη ταλαιπωρία, μέχρι τελικά η γυναίκα να λάβει τη σύνταξή της.

Εδώ και χρόνια η 79χρονη λαμβάνει τη σύνταξή της με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Από το γκισέ. Έτσι και τις προάλλες χωρίς όμως να περιμένει αυτό που θα της συνέβαινε. Υπάλληλος γνωστού τραπεζικού καταστήματος του Αγρινίου δεν δεχόταν να της χορηγήσει τη σύνταξή, καθώς έκρινε άκυρη την υπογραφή της ηλικιωμένης στην επιταγή, όπως συνήθιζαν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι κυρίως χαμηλότερου μορφωτικού επιπέδου και στην πλειοψηφία τους αγρότες, που αντί για σχολείο από μικρή ηλικία ασχολήθηκαν με τα χωράφια και την γεωργική παραγωγή. Η ηλικιωμένη λοιπόν υπέγραψε με τα αρχικά του ονόματός της, αντιμετωπίζοντας την αδιάλλακτη συμπεριφορά και άκαμπτη στάση του υπαλλήλου ο οποίος ήταν ανένδοτος. Την ζητούσε μάλιστα επίμονα να παρουσιαστεί εκ νέου παρουσία 2 μαρτύρων από το Ξηρόμερο όπου κατάγεται, για να επιβεβαιωθεί η ταυτοπροσωπία της. Παρά τις εκκλήσεις της ηλικιωμένης αλλά και του 80χρονου συζύγου της, ο υπάλληλος ήταν ανένδοτος και τελικά δεν πείστηκε ώστε να καταβάλει τη σύνταξη στην 79χρονη. Το ηλικιωμένο ζευγάρι αποχώρησε μετά από λίγο βλέποντας ότι το δίκαιο κατά τα άλλα αίτημά τους δεν ικανοποιούνταν.

Τελικά η λύση δόθηκε σε άλλο τραπεζικό υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας, εκεί που απ’ ότι φαίνεται υπάλληλος έδειξε μεγαλύτερη ανθρωπιά και κατανόηση στην ηλικιωμένη, σε σχέση με τον συνάδελφό του.

Την ίδια στιγμή κάποιοι συνεχίζουν εν έτη 2015 προς 2016 να μιλούν για κράτους δικαίου συμπεριφερόμενοι ιδιαίτερα στους απόμαχους της εργασίας με τρόπο που προσβάλει πρώτα απ’ όλα τους ίδιους. Και μη χειρότερα…

aggelopoulos