Δ. Στρατούλης: «Το ευρώ και οι εκφραστές του απέτυχαν πλήρως»

Δ. Στρατούλης: «Το ευρώ και οι εκφραστές του απέτυχαν πλήρως»

 

Τι λέει ο πρώην Υπουργός για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την πρόταση της ΛΑ.Ε για την έξοδο από την κρίση

 

«Η ανάπτυξη μπορεί να έρθει μόνο μέσω της εξόδου από τα μνημόνια και γιατί όχι με την επαναφορά του Εθνικού νομίσματος». Τάδε Έφη μεταξύ άλλων ο πρώην Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας Δημήτρης Στρατούλης μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» με αφορμή την χθεσινή του παρουσία στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης της τοπικής ΛΑ.Ε με θέμα «τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις – Ασφαλιστικό».

3SRTATOULHS«Αδιέξοδη η πολιτική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ»

«Ο κόσμος και η κοινωνία έχουν κάθε δίκιο να ανησυχούν και να αγωνιούν για το αύριο βλέποντας όλα αυτά που συμβαίνουν σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ιδεολογικοπολιτική μετάλλαξη που υπέστη φέρνει μονάχα αδιέξοδα, βυθίζοντας ολοένα και περισσότερο τα λαϊκά στρώματα και τους συνταξιούχους. Η μείωση των δαπανών για τις συντάξεις έφτασε τα 2,25 εκ. ευρώ. Άρα μιλάμε για σφαγιασμό συντάξεων κύριων και μη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όπως όλα δείχνουν θα δρομολογηθούν εξελίξεις σε κυβερνητικό επίπεδο, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και μετά την ξαφνική σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Η κυβέρνηση ψάχνει απεγνωσμένα νέους εταίρους, βλέποντας ότι τα περιθώρια στενεύουν γι’ αυτήν επικίνδυνα. Μερίδιο ευθύνης όμως έχουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνοντας πολιτικά νάζια στην κυβέρνηση και στηρίζοντας πλήρως τα μνημόνια και τα νέα μέτρα. Παράλληλα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σοβαρά προβλήματα θα αντιμετωπίσει ο αγροτικός κλάδος με την ισχύ και εφαρμογή των νέων μέτρων. Ουσιαστικά θα λέγαμε διαλύουν τον αγροτικό τομέα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Στρατούλης για να αναφερθεί στη συνέχεια στα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια.

«Εμείς ως Λαϊκή Ενότητα προτείνουμε 6 βήματα τα οποία θα οδηγήσουν στην ανοικοδόμηση της χώρας μας. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της άμεσης εξόδου μας από τα μνημόνια, την σταδιακή αποκατάσταση μισθών και συντάξεων, την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, την σταθεροποίηση της κρατικής χρηματοδότησης, την επαναφορά των κλεμμένων στα αποθεματικά καθώς και μέσω της γενναίας διαγραφής του δημοσίου χρέους».

2 STRATOULHS«Επιστροφή σε Εθνικό νόμισμα ως εργαλείο ανάπτυξης»

 Εξηγήσεις όμως έδωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» ο πρώην Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων προς όσους κατηγορούν την Λαϊκή Ενότητα ότι εξυπηρετεί το περιβόητο λόμπι της δραχμής.

«Εμείς δεν θεωρούμε ότι η επιστροφή στο Εθνικό νόμισμα θα λύσει ως δια μαγείας τα προβλήματα. Δεν είναι αυτοσκοπός. Θεωρούμε όμως ότι το Εθνικό νόμισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός ανάπτυξης και ευημερίας στη χώρα μας. Εξάλλου πλέον απεδείχθη ξεκάθαρα ότι το Ευρώ και οι πολιτικοί εκφραστές του απέτυχαν πλήρως».

aggelopoulos