ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΚωδικοποιημένες συνομιλίες μελών του κυκλώματος διεφθαρμένων αστυνομικών και εκβιαστών για τη διακίνηση ναρκωτικών

Κωδικοποιημένες συνομιλίες μελών του κυκλώματος διεφθαρμένων αστυνομικών και εκβιαστών για τη διακίνηση ναρκωτικών

Κωδικοποιημένες συνομιλίες μελών του κυκλώματος διεφθαρμένων αστυνομικών και εκβιαστών για τη διακίνηση ναρκωτικών

«Να βάλω λίγο βενζινούλα», «είναι τριάντα μία ο μήνας και θέλω να πιούμε ένα εσπρεσσάκι», «θα συναντηθούμε εκεί, να έρθω να πλύνω το αμάξι», «Εδώ με τον Ρούφουλα είμαι και πάμε μια σβούρα… Θα τριγυρίσουμε, θα κάνουμε…», «Δεν είναι για να πάτε βόλτα, να κάνετε τους όμορφους. Είναι να πάτε να τους δείξεις, να κάνεις τη δουλειά, αυτά που είπαμε και να γυρίσετε…», «Θα πάει για καφέ σε όλο τον Κεραμεικό….. Θα πάει για εκστρατεία την Κυριακή το βράδυ, με δεκαπέντε άτομα, σε όλα…»,   «…Τι νούμερο παπούτσια, είκοσι;… Ε, και το παιδί έτσι και αλλιώς μεγάλωσε τώρα σιγά- σιγά, θα το κάνουμε τριάντα το νούμερο παπούτσι…». «Έχω έρθει να πάρω τα παπούτσια και θα έρθω σε σένα με ταξί…. Έλα και παρ’ τους τηλέφωνο να….»,   «Βίκυ, μου χεις βγάλει την Παναγία να ξέρεις, με έχεις νευριάσει. Θα σε πιάσω καμιά μέρα από το μαλλί και θα σε φέρνω σβούρες μέσα στο μαγαζί. Μην με τυραννάς τζάμπα…. Καταρχάς, ξέρεις πόσα έδωσα στους άλλους ε; Τα ’δωσα να ξέρεις…».

Οι παραπάνω είναι μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές κωδικοποιημένες συνομιλίες ανάμεσα στα μέλη των τριών εκβιαστικών ομάδων και διεφθαρμένων αστυνομικών, σχετικά με τις εκβιάσεις περισσοτέρων από 150 ιδιοκτητών καταστημάτων, για τη διακίνηση της κοκαϊνης και τις απειλές εναντίον καταστηματαρχών που δεν ανταποκρίνονταν στις εκβιαστικές «οφειλές» τους. Εμπεριέχονται μαζί με εκατοντάδες άλλες στην ογκωδέστατη δικογραφία που σχημάτισε το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνοδευόμενες από βίντεο και φωτογραφίες με τις παρακολουθήσεις των μελών της εκβιαστικής μαφίας, μέρος των οποίων παρουσιάζει το TheTOC.

Ο 34χρονος υπαστυνόμος της Τροχαίας, που άλλοτε «συστήνεται» ως κολλητός του διοικητή του αρμόδιου τμήματος της Ασφάλειας, και άλλοτε ως υποδιοικητής του, φέρεται να έχει κομβικό ρόλο στις δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης. Δύο ακόμη αστυνομικοί που παλιότερα υπηρετούσαν στο συγκεκριμένο τμήμα και τώρα στην Υποδιεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής και στην Κρατική Ασφάλεια, αντίστοιχα, έδιναν πληροφορίες για τις αστυνομικές έρευνες και για τα τηλέφωνα των κατηγορουμένων, που παρακολουθούσε ο αστυνομικός «κοριός».

Φωτογραφήσεις εισπράξεων

Ο υπαστυνόμος εμφανίζεται σε φωτογραφία, ενώ είναι σε υπηρεσία να πηγαίνει μαζί με «υπαρχηγό» εκβιαστικής ομάδας και ως «εισπράκτορας» να λαμβάνει χρήματα από εκβιαζόμενο καταστηματάρχη στο Γαλάτσι.

Σε μία συνομιλία ανάμεσα σε αστυνομικό και μπράβο, στις 31 Μαίου 2015, συζητούν για εκβιαστική είσπραξη από κατάστημα λέγοντας:  «είναι τριάντα μία ο μήνας και θέλω να πιούμε ένα εσπρεσσάκι», ενώ σε άλλη παρόμοια επίσκεψη λένε: «θα συναντηθούμε εκεί, να έρθω να πλύνω το αμάξι».

Μπράβος διακινητής κοκαΐνης συνομιλεί με τον «αρχηγό»-δάσκαλο πολεμικών τεχνών να πάει με τον «Ρούφουλα» (άλλος μπράβος), σε διάφορα καταστήματα στο Γαλάτσι:  «Εδώ με τον Ρούφουλα είμαι και πάμε μια σβούρα… Θα τριγυρίσουμε, θα κάνουμε…».  Ο «αρχηγός» απαντά: «Δεν είναι για να πάτε βόλτα, να κάνετε τους όμορφους. Είναι να πάτε να τους δείξεις, να κάνεις τη δουλειά, αυτά που είπαμε και να γυρίσετε…».

Για άλλη «είσπραξη» λένε χαρακτηριστικά: «…Γιατί από την άλλη, τα πιο πολλά τα πήρα 31 του μήνα. Δηλαδή φαντάσου, 15 του μήνα παίρνω 200 ευρώ….. Το μήνα παίρνω ένα χιλιάρικο, αλλά ρε φίλε, τα οχτακόσια τα παίρνω τέλος του μήνα. Γιατί, τα αυτά που παίρνω εγώ, τα βγάζουνε τέλος αυτοί…..».

Σε μία ακόμη συνομιλία συζητούν για την προσέγγιση όλων των καταστημάτων στον Κεραμεικό, προκειμένου να πάρουν προστασία», και λένε χαρακτηριστικά: «Θα πάει για καφέ σε όλο τον Κεραμεικό….. Θα πάει για εκστρατεία την Κυριακή το βράδυ, με δεκαπέντε άτομα, σε όλα…».

Κωδικοποιημένα το ύψος των χρημάτων που απαιτούσαν εκβιαστικά από τα καταστήματα είχε ως εξής: «το απλό δυο κατοστάρικα (200€) και άντε να πάει εκατόν πενήντα, και το σπέσιαλ τέσσερα (400€) και μια χαρά αγαπημένοι».

Τα «φορέματα» της κοκαΐνης

Συνομιλίες για κοκαΐνη: «Θα πω στον Γιωργάκη  να σε πάρει αύριο τηλέφωνο να κάνουμε αύριο…….. μ’ ένα φίλο του είκοσι (20) χρονών, θα είναι ο φίλος του, θα βρεθείτε». Η ηλικία ήταν τα γραμμάρια της  κοκαΐνης.

«Αρχηγός» με διακινητή: «…Τι νούμερο παπούτσια, είκοσι;… Ε, και το παιδί έτσι και αλλιώς μεγάλωσε τώρα σιγά- σιγά, θα το κάνουμε τριάντα το νούμερο παπούτσι…». «Έχω έρθει να πάρω τα παπούτσια και θα έρθω σε σένα με ταξί…. Έλα και παρ’ τους τηλέφωνο να….».

Σε άλλη συνομιλία: «Για τί ποσότητες μιλάμε; Δηλαδή πόσα ρούχα; Πρέπει να έχουμε, να δούμε τέτοιες πληροφορίες για να δούμε τελικά αν μας ενδιαφέρει…. Και τί τιμή, τί τιμές είναι και πρέπει να μας δειγματίσουνε κιόλας, δηλαδή να δούμε…μας κάνει το υλικό το ύφασμα αυτά… …Πρέπει να έχουμε… να δούμε τέτοιες πληροφορίες για να δούμε τελικά αν μας ενδιαφέρει….».

«Το ίδιο, ε; Εξήντα ευρώ είχε τοοο… φόρεμα;…. Ε, λίγο δοκίμασα να σου πω την αλήθεια, αλλά αμέσως μούδιασα…».

Επίπληξη «οφειλέτη»

 

Συνομιλία μπράβου με γυναίκα ιδιοκτήτρια που δεν είχε να δώσει τα χρήματα: «Ρε Βίκυ μπορείς να μου πεις γιατί με γ…… συνέχεια όλη την ώρα; Δεν βάζεις ποτέ σου πρόγραμμα. Πάντα αυτό το βιολί. Πάντα με σένα θ’ ασχολούμαι; Είναι το χειρότερο, είναι το χειρότερο που μπορεί να μου κάνει ένας μαγαζάτορας, να μου λέει αύριο κι αύριο…».

«Βίκυ, μου χεις βγάλει την Παναγία να ξέρεις, με έχεις νευριάσει. Θα σε πιάσω καμιά μέρα από το μαλλί και θα σε φέρνω σβούρες μέσα στο μαγαζί. Μην με τυραννάς τζάμπα…. Καταρχάς, ξέρεις πόσα έδωσα στους άλλους ε; Τα ’δωσα να ξέρεις…»

Στοιχηματισμός «στημένου»

Αστυνομικός που φέρεται να υπηρετεί στην ΕΥΠ, επικοινωνεί με «υπαρχηγό» εκβιαστικής ομάδας για τον στοιχηματισμό σε «στημένο» αγώνα ποδοσφαίρου της κατηγορίας «Football League» μεταξύ των ομάδων «Ηρακλής Ψαχνών- Παναιγιάλειος» με τελικό σκορ 2-3 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας, δηλαδή του Παναιγιάλειου.  Στο ημίχρονο λέει ο αστυνομικός στον μπράβο: «Κώστα άκου να σου πω τι μου είπε: Μου λέει παιχ’ το τώρα, ακριβές σκορ 2-3 τελικό. Πόσο το χει απόδοση; Κώστα άκου να σου πω, κάντο φίλε να βάλουμε κάτι λίγα. Το 2-3. Δηλαδή να βάλει ένα γκολ τα Ψαχνά και ένα το ο άλλος, η άλλη ομάδα. Θα ‘χει καλή απόδοση το 2-3 ακριβές σκορ. Αυτοί κάνανε μαλακία φίλε. Τα βάλανε τα Ψαχνά πρώτα το γκολ και είναι να γυρίσουνε το διπλό ημίχρονο».

«Γλωσσάρι» των συμμοριών

Πατέρας: Αρχηγός

Σάκος: καβάντζα κοκαΐνης

Τρελός: 45χρονος αρχηγός

Τσομπά: Μπάτσος

Ε: Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών

Λέκηδες: οφειλέτες τοκογλυφικών δανείων

Γιώργος φουσκωτός ή ο από πάνω: Συνεργαζόμενος αστυνομικός

Βαράει καμπάνα: Έρευνα Εκβιαστών

Μαγειρείο: Δικογραφία

Ανακατατάξεις-Παρελάσεις: Παρουσίες Μπράβων

Τα κοκτέιλ: Μαγαζιά

Συναγερμός: Επιχείρηση Εκβιαστών

Καφές: Ποσό προστασίας ή μίζα σε αστυνομικό

Σβούρα, ποτό ή πλύσιμο αμάξι: έξοδο για εισπράξεις

Εκεί κάνουμε εμείς γυμναστική: Περιοχές που τα έπαιρναν

Γκρούσι: Συγγρού

Ψιλές ξανθιές καλές κοπέλες: καλή ποιότητα κοκαΐνης

Φύλακας-Άγγελος: Ο αστυνομικός με τις φιλικές διαρροές

Αγ. Βαλεντίνου: Ημέρα εισπράξεων

Θα βρέξει: Διαμάχη μπράβων

Κοκαΐνη:  Μπλουζάκια, παπούτσια, ρούχα, ντεπόν, κρέατα, σουβλάκια,  cd, φόρμες, εισιτήρια, μπύρες, σφηνάκια, τραγούδια MP3, κέικ, βράχος, υλικά.

 

thetoc.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr