ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΒαρύς ο «πέλεκυς» στα καύσιμα:Κερδίσαμε στα τέλη, χάνουμε στη βενζίνη!

Βαρύς ο «πέλεκυς» στα καύσιμα:Κερδίσαμε στα τέλη, χάνουμε στη βενζίνη!

Βαρύς ο «πέλεκυς» στα καύσιμα:Κερδίσαμε στα τέλη, χάνουμε στη βενζίνη!

Tην αύξηση του φόρου στα καύσιμα εξετάζει η κυβέρνηση, αποσκοπώντας στο να μεταφέρει το βάρος των τελών κυκλοφορίας στη χρήση με βάση τα χιλιόμετρα, εξετάζει η κυβέρνηση.

Όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κύριος Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας το Σάββατο σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή για τις αλλαγές που ετοιμάζει το υπουργείο στη φορολογία αυτοκινήτων για το 2016:

  • Θα επιβληθεί αύξηση φόρου στη βενζίνη και τα λοιπά καύσιμα, με στόχο να επιβαρύνεται περισσότερο η χρήση του αυτοκινήτου. Το ποσό αυτό δηλαδή θα το πληρώνουν όσοι κινούν περισσότερα τα αυτοκίνητά τους ή έχουν μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα, ενώ θα επιβαρύνει λιγότερο όσους δεν τα μετακινούν ή έχουν «ένα αυτοκινητάκι που καίει λίγα», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Αλεξιάδης.
  • Αντίστοιχα, θα μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας. Θα παραμείνει ένα αναλογικό μικρό ποσό που θα πληρώνει ετησίως κάθε όχημα, που δεν θα είναι απαγορευτικό για να μπορέσουν να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους όσοι τις έχουν καταθέσει.
  • Αν και απέφυγε να πει πόση θα είναι η αύξηση στη βενζίνη (πχ 5 ή 10 λεπτά στο λίτρο), ο κύριος Αλεξιάδης δεσμεύτηκε πως για τα νέα τέλη (χαμηλό πάγιο + φόρος στα καύσιμα) οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν λιγότερα από ό,τι σήμερα.
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr